Ukrainos kariai gydosi Lietuvoje

Lietuvoje iki vasaros 50 ukrainiečių karių bus suteikta reabilitacija. Dauguma karių po sunkių operacijų į Druskininkus atvyksta iš Dniepropetrovsko srities. Jiems suteikiama galimybė ne tik gydytis, bet ir susipažinti su Lietuva.

Ukrainiečiai į karių reabilitacijos centrą atvyko prieš porą savaičių. Kiekvienam pagal sužeidimų laipsnį skiriamas kompleksinis reabilitacijos kursas.

„Atsirenkam karius, kurie turi judėjimo sutrikimų. Kadangi sužeidimai be galo sunkūs – skeveldriniai, šautiniai, dauguma karių yra su žaizdomis, daugybė komplikacijų, kurios reikalingos stacionarinio gydymo“, – sakė karo medikė Dalia Juodinienė.

„Po operacijos praėjo penkios dienos. Operavo Kaune. Kol kas procedūrų nedaug, bet vėliau prasidės tikra reabilitacija“, – pasakojo karys Volodymyras Hamarnykas.

Ukrainiečiai Druskininkuose ne tik gydomi, jiems suteikta galimybė pažinti Lietuvą.

„Siūlome įvairias kultūrines programas, išvykas į įvairius muziejus, pavyzdžiui, Valdovų rūmus, į Trakus, čia yra miesto muziejus, Girios aido muziejus, važinėjame po karinius dalinius“, – dėstė Lietuvos šaulių sąjungos atstovas Ramūnas Šerpetauskas.

Dauguma ukrainiečių į Lietuvą atvyko iš Dniepropetrovsko srities Miečnikovo ligoninės. Ši ligoninė per pusmetį priėmė apie 1,5 tūkst. sunkių sužalojimų patyrusių karių. Ligoninė yra arčiausiai karinio konflikto linijos Rytų Ukrainoje.

Ir nors paskelbtos paliaubos, nuo jų pradžios, į ligoninę jau atvežta apie 30 sužeistų karių.

„Srities administracija ir savanoriai apsiėmė parūpinti mūsų ligoninei vaistų ir įrangos. Be to, kolegų rūpesčiu iš Lietuvos gauname paramos. Ukrainos-Lietuvos verslo klubas mums padovanojo reanimobilį. Jame galima operuoti, jeigu to prireikia sunkiai sužeistiems kariams“, – sakė Dniepropetrovsko srities Miečnikovo ligoninės vyr. gydytojas Serhejus Ryženko.

„Lietuvos karinių pajėgų lėktuvas į Dniepropetrovską atskraidino humanitarinės pagalbos – vaistų, antibiotikų, kraujo perpylimo įrangos, portatyvinį rentgeno aparatą, kuris reikalingas ieškant smulkių skeveldrų sužeistųjų audiniuose. Siuntos vertė – 43 tūkst. eurų“, – pasakojo Lietuvos garbės konsulas Dniepropetrovske Vitalyjus Pivniakas.

Pernai sužeistiesiems iš Ukrainos gydyti Lietuvos ligoninėse iš Vyriausybės rezervo skirta beveik 90 tūkst. eurų, už juos gydymo paslaugos suteiktos 43 sužeistiesiems, dar tiek pat gydyta privačiomis lėšomis. Šiemet į reabilitaciją planuojama priimti 50 ukrainiečių karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o 50 lieuvos ligoniiu

o 50 lieuvos ligoniiu portretas
bus parodyta spyga

lukaa

lukaa portretas
Bet mes leidžiam taip tyčioti valdžiai iš mūsų, sėdim ir kenčiam, o valdžia tuo naudojasi, visi žinom kad mes mes "vingių jonų" tauta, kuolą ant galvos tašyk-sėdėsim ir kentėsim.

kodel taip

kodel taip portretas
Taip,i savo piliecius Lietuvos valdzia nusispjauna,svetimiems-prasom,atsiveria visos durys ir paslaugos uz dyka.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių