Universitetas bendradarbiauja su medikais

Universitetas bendradarbiauja su medikais

Klaipėdos universitetas įteisino bendradarbiavimą su miesto medicinos įstaigomis.

Vakar universiteto ir Klaipėdos visuomenės sveikatos centro (VSC) vadovai pasirašė jungtinės veiklos sutartį.

Iš viso Klaipėdos universitetas (KU) pasirašęs bendradarbiavimo sutartis su 14 medicinos įstaigų.

Klaipėdos VSC sutartimi įsipareigojo dalyvauti universiteto studentų mokymo procese, suteikti galimybes jiems atlikti praktikas, vykdyti bendrus mokslinius tyrimus.

Klaipėdos universitete Visuomenės sveikatos centro specialistai galės kelti kvalifikaciją.

KU Sveikatos mokslų fakulteto dekanas profesorius Algimantas Kirkutis sakė, kad Alma Mater jau aštuonerius metus bendradarbiauja su Visuomenės sveikatos centru. Jau ne vienas studentas Visuomenės sveikatos centre atliko praktiką, kelios merginos, baigusios bakalauro studijas, ketina čia įsidarbinti. Tačiau dabar nuspręsta šį bendradarbiavimą įtvirtinti oficialia sutartimi.

„Man ypač džiugu, kad sutartis pasirašyta, minint sveikos gyvensenos propaguotojo Vydūno 139 metines. Tikiuosi, kad ši sutartis palengvins bendradarbiavimą tarp institucijų ir padės išvengti bereikalingų biurokratinių kliūčių, rengiant bendrus projektus“, - sakė A.Kirkutis.

KU Sveikatos mokslų fakulteto Visuomenės sveikatos katedros vedėjas docentas Arnoldas Jurgutis pasvajojo ir apie tai, kad ateityje Klaipėdos VSC atsiras specialios mokymosi laboratorijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių