Už šeimą, pagrįstą vyro ir moters santuoka, pasirašė apie 50 tūkst. lietuvių

  • Teksto dydis:

Europinę iniciatyvą santuoką apibrėžti kaip vyro ir moters sąjungą, o šeimą – santuoka ar giminyste pagrįstu dariniu Lietuvoje palaikė apie 50 tūkst. gyventojų, tvirtina Laisvos visuomenės institutas.

Ketvirtadienį surinkti parašai įteikti Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK).

Europos piliečių iniciatyva „Mama, tėtis ir vaikai“ siekiama Europos Sąjungos (ES) teisėje nustatyti, kad santuoka yra nuolatinė ir ištikima vyro ir moters sąjunga, o šeima – pagrįsta santuoka ir (arba) giminyste. Pagal šį apibrėžimą šeima taip pat būtų laikoma, pavyzdžiui, vieniša mama ar tėtis ir jų vaikai, tačiau šeima nebūtų laikoma vienalytė partnerystė.

„Iniciatyva siekia ES teisėje numatyti du šeimos kūrimo pagrindus: santuoką ir (arba) giminystę. Taigi, ne tik sutuoktiniai ir jų vaikai, bet ir vieniša mama, auginanti vaiką, ar išsiskyrę tėvai savo vaiko atžvilgiu, ar likę našlaičiais broliai ir seserys būtų laikomi šeima“, – teigia Laisvos visuomenės instituto direktorė ir viena iš parašų rinkimo iniciatyvinės grupės narių Kristina Zamarytė-Sakavičienė.

ES piliečių iniciatyva „Mama, tėtis ir vaikai“ ES komisijoje registruota 2015 metų gruodžio 11 dieną. Iniciatyvos organizatoriai – piliečių komitetas – turėjo vienus metus, per kuriuos galėjo rinkti būtinus parašus.

Tam, kad ES institucijos nagrinėtų iniciatyvą, būtina surinkti mažiausiai 1 mln. ES piliečių parašų iš nemažiau kaip septynių valstybių narių. Kiekvienoje iš valstybių iniciatyvą pasirašyti turi tam tikras minimalus piliečių skaičius. Lietuvai nustatytas minimalus skaičius buvo 8250 balsai.

Surinktus ir pateiktus parašus dar tvirtins VRK.


Šiame straipsnyje: šeimasantuoka

NAUJAUSI KOMENTARAI

STIPRYBES

STIPRYBES portretas
IR DIEVO PALAIMOS TIKROSIOMS SEIMOMS,TARP VYRO IR MOTERS !

Parašų būtų daugiau

Parašų būtų daugiau portretas
Deje.... nebuvo paviešinta. Matyt tikrai buvo slepiama. Bet guodžia tai, kad vistik buvo pasirašyta 6 kartusa daugiau, nei buvo rekomenduota.

o

o portretas
taip.Tik taip.Šeima tai tėvai ir vaikai santuokoje.Yra ir kitaip, bet tada vadiname kitaip...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių