Uždaromas Lietuvos garbės generalinis konsulatas Kolumbijoje

  • Teksto dydis:

Atsistatydinus ilgametei Lietuvos garbės generalinei konsulei Kolumbijoje Laimai Grigaliūnas de Didžiulis, stabdoma Lietuvos garbės konsulato Bogotoje veikla.

L.Grigaliūnas de Didžiulis Lietuvos garbės generaline konsule Kolumbijoje buvo paskirta dar 1999 metais, o 2014-ųjų pabaigoje informavo, kad dėl asmeninių aplinkybių nuo 2015 metų kovo 1 dienos ji baigia savo kadenciją.

Kaip pažymi Užsienio reikalų ministerija, Lietuvos garbės generalinė konsulė Kolumbijoje aktyviai dirbo konsulinės pagalbos srityje: lankė įkalintus ir sulaikytus Lietuvos piliečius, padėjo jiems nagrinėjant bylas teisme, teikė kitą būtinąją pagalbą. Ji padėjo mezgant Lietuvos ir Kolumbijos verslo bei kultūros ryšius, organizavo Nepriklausomybės dienos minėjimus ir lietuvių bendruomenės šventes, atstovavo Lietuvai Kolumbijos konsulų asociacijoje, Šiaurės šalių ir Kolumbijos prekybos rūmuose.

Kolumbija nepripažino Lietuvos inkorporavimo į SSRS sudėtį. Sovietmečiu nutrūkę Lietuvos ir Kolumbijos diplomatiniai santykiai buvo atkurti 1993 metų rugpjūtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių