V. Ušackas: ačiū už skausmo ir vilties dalijimąsi

  • Teksto dydis:

Šeštadienį buvęs Lietuvos respublikos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas socialiniame tinkle "Facebook" pasidalijo jautria žinute.

"Ačiū, Juozai, už skausmo, netekties, o tuo pačiu ir vilties dalijimąsi. Paremsime. Kviečiame visus prisidėti kuo gali", – rašė politinis ir visuomenės veikėjas.

Gerai žinomą vyrą sujaudino Juozo Valčiuko pasidalintas pagalbos prašymas. Vyras prašymą, iliustruotą nuotraukomis, pavadino taip: ,,Tegu taškuotos mergaitės atsimena žmonių gerumą, bet ne sudegusius namus".

Prieš kelias dienas Šalčininkų rajone gyvenančią jauną šeimą ištiko baisi nelaimė. Penkis vaikučius auginanti Glorijos ir Dariaus šeima neteko namų. Sudegė namas kartu su visais daiktais, rašoma virtualioje erdvėje plintančiame įraše.

"Laikinuose namuose įsikūrusi šeima sulaukė nemažai geros valios žmonių pagalbos. Pats buvau to liudininkas. Drabužius, maistą ir daiktus vežė automobiliais iš įvairių miestų. Padėjau iškrauti didžiulę priekabą daiktų, kurią pristatė žmogus iš Vilniaus, kuris yra turėjęs tokios pačios karčios patirties, kai sudegė ir jo namai", – J. Valčiukas pasakoja, kad mergaitės tvarką daro ne tik ieškodamos drabužių, bet ir žaislų.

Visgi labiausiai šeimai reikia pinigų nuosavam būstui. Kadangi pinigų geri žmonės šeimai jau šiek tiek paaukojo, tai, anot Dariaus ir Glorijos, iki pilnos sumos trūksta maždaug 8 tūkst. eurų. Daugiavaikė šeima namą jau susirado ir ketina pinigų skolintis iš giminių.

"Taškuotos mergaitės siunčia mums atvirukus, o pačios mamos darytoje nuotraukoje sėdėdamos ant žmonių suvežtų daiktų šypsosi ne tik mamai, bet ir mums", – rašoma įraše. 

Po istorija nurodyta ir banko sąskaita, kur galima pervesti pinigų:

LT047300010108672188, "Swedbank", vardas Glorija Bogdanovič. Pervedant pinigus, laukelyje "paskirtis" įrašykite - parama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zita

Zita portretas
Lietuviai kokie mes žmonės,kodėl tokie pikti,nenuoširdus,įtarus,matom vien tik blogį viskas mums negerai.Ušackas V.parodė susirūpinimą nelaimės ištiktiems žmonėms o mes jau matom rinkimų pradžią

Vero

Vero portretas
Ar jūs matote geresnį kandidatą į Prezidentus? Stebiuosi kai kurių "rašytojų" komentarais. Bet gal nereikėtų, juk tai Šalčininkai, Dievo užmiršta skylė, kur žmonės patys nežino, kas jie yra, ir seniai užmiršę, kad jų seneliai ar proseneliai buvo lietuviai.

Genutė

Genutė portretas
nesuprantu žmoniū piktumo ,nepakantumo. Juk tai baisi nelaimė. Ponas Ušackas padeda ,o kaip kurie iškart žmogū sumala su žemėmis. Puikus žmogus protingas politikas ,jautrios širdies. Padėkokim o nepulkim žmogū. Dabar galvoju ,ką bedarytum žmonėms vis blogai ir blogai. Ir kada išmoksime džiaugtis gerais darbais?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių