V. Ušackas prašo TS-LKD Prezidiumą įvertinti Ž. Pavilionio pasisakymus

Buvęs diplomatas Vygaudas Ušackas prašo Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos Prezidiumą įvertinti parlamentaro Žygimanto Pavilionio pasisakymus.

Pasak V. Ušacko, kuris yra paskelbęs apie planus dalyvauti Lietuvos prezidento rinkimuose ir dalyvaus pirminiuose TS-LKD rinkimuose, vieši kandidatūrą pirminiuose partijos rinkimuose atsiėmusio Ž. Pavilionio pasisakymai yra prieš jį nukreiptas šmeižtas.

„Vakar apogėjų pasiekė jau kurį laiką besitęsianti prieš mane nukreipta atviro šmeižto ir puse lūpų išsakomų insinuacijų kampanija, kai rinkimuose nedalyvauti nutaręs Prezidiumo narys Ž. Pavilionis pavadino mane „prorusišku kandidatu“ bei „grėsme partijai ir Lietuvai“, – rašoma trečiadienį partijos pirmininkui, Prezidiumui ir Priežiūros komitetui adresuotame V. Ušacko kreipimęsi.

„Kreipiuosi į TS-LKD Prezidiumą prašydamas skubiai išsakyti savo poziciją šiuo klausimu“, – rašo V. Ušackas.

TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis BNS trečiadienį sakė siūlysiantis įtraukti šį klausimą į Prezidiumo posėdžio darbotvarkę, o vėliau jo greičiausiai imsis partijos Priežiūros komitetas.

„Svarstoma bus, o jau kokios išvados, man sunku pasakyti. Greičiausiai bus nukreipta į Priežiūros komitetą svarstyti, nes mes negalime nustatyti, ar tie teiginiai peržengia kokias nors etikos ribas ar neperžengia“, – sakė jis.

„Aš tai žiūrėjau į tai iki šiol kaip į politinę kovą – agresyvią, aktyvią politinę kovą“, – pridūrė G. Landsbergis.

Ž. Pavilionis antradienį paskelbė pasitraukiantis iš pirminių TS-LKD kandidato į prezidentus rinkimų ir nurodė, kad būtina veikti išvien, norint „įveikti valdančiųjų konstruojamą oligarchinę piramidę, jau šiuo metu įvairių kandidatų lūpomis skelbiančią apie nuolaidas Kremliui bei siekiančią mus suskaldyti“.

„Rinksimės tolesnę Lietuvos kryptį ir tas pasirinkimas bus labai svarbus: tęsti laisvės, vakarietiškos demokratijos kryptį, kuria Lietuva, neišduodama savo vertybių, žengė visu Nepriklausomybės laikotarpiu, arba rizikuoti viskuo ir, išrenkant pragmatizmo bei dialogo su Rusija šalininką, atsiverti Kremliaus įtakai Lietuvoje aukščiausiu lygiu“, – pranešime spaudai taip pat teigė parlamentaras.

Ž. Paviliono kandidatūrą pirminiuose rinkimuose buvo iškėlę 34 TS-LKD skyriai, V. Ušacko – 27.

37 TS-LKD skyriai yra iškėlę parlamentarės, buvusios finansų ministrės Ingridos Šimonytės, ekonomisto Gitano Nausėdos kandidatūrą – 28 skyriai.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų gegužę.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šimonytė kandidatuoja, senis Kęstas viduriuoja

Šimonytė kandidatuoja, senis Kęstas viduriuoja portretas
Tai vargšas nusenęs žmogelis – okupacijos laikų liekana. Visą laiką sąžiningai tarnavo sovietų represinėse struktūrose. Negailėdamas jėgų kovojo su Sovietų Sąjungos priešais, naikino ir trėmė visus, netikinčius šviesiu komunizmo rytojumi. Vykdė ir viršijo Komunistų partijos iškeltus penkmečio planus. Visas sovietines šventes šventė negailėdamas sveikatos. Nenuostabu, kad žmogelis prieš laiką susidėvėjo ir psichiškai, ir fiziškai. Dabar prisiduria pragyvenimui, rašydamas komentarus, liaupsinančius fašistinę Kremliaus milijardierių kliką ir keikiančius Lietuvą. Nebesupranta žmogelis apie ką straipsnyje rašoma, todėl jo komentarai ne į temą. Kadangi apmokama pagal žodžių kiekį komentare, visada gale prirašo. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Kęstas

Kęstas portretas
Konservatorių kandidatė Šimonytė yra uoli Kubiliaus ir Landsbergių mafijos gynėja. Todėl ji ir niekina valstiečių komisijas. O Masiulio ir Mockaus skandalas įrodė, kad valstybė nupirkta. Tame tarpe nupirkta ir Šimonytė. Todėl komisijos reikalingos. Kol neišnarpliosim šiuos parazitų lizdus, nieko gero nebus. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Tik nereikia ..lia..lia..lia.

Tik nereikia ..lia..lia..lia. portretas
Tik NE populis Usackas. Jus jau prisidirbote Rytuose,o dabar galite eiti poilsio,tiesiog i pensija.Nejaugi esate ant tiek bukas( sorry) juk zmones viska ziuri ,viska mato ,ir ZINO ! Mums reikia tikro Lietuvos tik Lietuvos prezidento. Sekmes poilsiauti ..
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių