Vaiko išmoka bus mokama visų daugiavaikų šeimų vaikams

  • Teksto dydis:

Vaiko išmoka nuo sausio bus mokama visų daugiavaikų šeimų vaikams, nepriklausomai nuo tėvų pajamų.

Seimas trečiadienį priėmė tokias Išmokų vaikams įstatymo pataisas, už buvo 83 Seimo nariai, vienas susilaikė.

Pagal pataisas, jei šeimoje yra trys ir daugiau vaikų, vaikui iki dvejų metų bus skiriama 0,75 bazinės socialinės išmokos (BSI) dydžio suma – 28,5 euro. Daugiavaikų šeimų vaikai nuo 2 iki 18 metų gaus 0,4 BSI dydžio išmoką per mėnesį, t.y. 15,2 euro. Iki šiol daugiavaikės šeimos tokią paramą gaudavo, jei šeimos pajamos neviršijo valstybės nustatyto dydžio.

„Jeigu trys ir daugiau vaikų, nepriklausomai nuo pajamų būtų mokama nedidelė išmoka, bet tai būtų parama, ir komitete tam pritarta. Mes žinome, kad kai kuriose programose sutaupomos lėšos, o čia tiesiog būtų realiai pagalba daugiavaikėms šeimoms, pagal valstybės galimybes, todėl komitetas ir pasisakė už“, – BNS sakė Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė socialdemokratė Kristina Miškinienė.

Taip pat pataisomis pratęstas išmokų vaikams mokėjimas vaikams nuo 7 iki 18 metų, kai tėvai gauna nedideles pajamas. Iki šiol iki šiol išmoką už tokio amžiaus vaikus gaudavo tik nepasiturinčios daugiavaikės šeimos.

Dar Seimas nustatė, kad Lietuvoje gyvenantiems Europos Sąjungos ar Europos ekonominei erdvei priklausančių piliečiams išmokos už vaikus būtų mokamos netaikant reikalavimo ne mažiau kaip tris mėnesius gyventi šalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
Ziauru

4 vaiku mama

4 vaiku mama  portretas
nieko ir nepakeite kaip yra daba taip ir bus paskuj tai reiskias cia pakeitimai?

4 vaikų mama

4 vaikų mama portretas
Jaučiu, kad mūsų šeima jau nieko nebegaus... Mat mano vienas sūnus jau dirbantis, jaunėlis irgi šiemet jau 18 sulaukė (bet dar mokosi profesinėje) plius porelė pametinukų (5 m. dukrytė ir 7 m. sūnelis)... Kaip visada, priima gerus įstatymus, kai mes jau nebetelpam į rėmus... Bet užtat visada telpam į rėmus, kai mažina, nuima išmokas... Džiaugiuosi už kitas šeimas, bent jiems bus lengviau gyventi ir auginti vaikus. Tik nesuprantu, kodėl tos išmokos tokio dydžio, kad vaikui mokykloje priešpiečiams vos teišeina išpirkti ar mažesniems - sauskelnių mažai pakuotei ir tyrelėms...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių