Vaizdingose Molėtų vietose – neteisėtos tvoros ir statybos

  • Teksto dydis:

Ištyrus Molėtų miškuose aplink vandens telkinius esančius sklypus, rasta neteisėtų tvorų ir statinių.

Pažeidimų nustatyta 13-oje iš 25 tirtų valdų, pirmadienį pranešė Aplinkos ministerija, apibendrinusi vasarą atlikto tyrimo rezultatus.

Įvertinus nustatytus pažeidimus, laikinasis aplinkos ministras Žygimantas Vaičiūnas pavedė Valstybinei miškų tarnybai, Aplinkos apsaugos departamentui, Saugomų teritorijų tarnybai bei Teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai didesnį dėmesį skirti veiklos rekreacinėse teritorijose ir čia esančių miškų priežiūrai.

Ministerija teigia, kad tokia sustiprinta priežiūra leis užkirsti kelią savivalei.

Vasarą atlikus miško naudojimo ir būklės vertinimą Molėtuose pradėta 13 administracinių tyrimų, keturi iš jų – dėl ribojimo lankytis miške, devyni – dėl statinių miško žemėje, po du – dėl dirbtinių vandens telkinių įrengimo ir neteisėtų miškų kirtimų. Du tyrimai jau baigti – pašalinta tvora bei statiniai.

„Pavėsinės miškuose tampa nameliais su pamatais, be leidimų įrengiamos pirtys, malkinės, miško valda aptveriama tvora. Molėtų rajono pavyzdys rodo, kad nemaža dalis miško savininkų siekia viršyti miškotvarkos planuose numatytus įgaliojimus, ypač ten, kur miškas ribojasi su vandens telkiniais“, – pranešime teigia aplinkos viceministras Martynas Norbutas.

Kaip BNS sakė ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus vedėjas Marius Gorochovskis, tai pirmas kartas, kai tyrimus drauge vykdė visos atsakingos Aplinkos ministerijai pavaldžios institucijos.

Sklypai patikrinimui atrinkti peržiūrėjus vaizdingų Molėtų rajono savivaldybės vietų, esančių greta vandens telkinių, ortofotografinius žemėlapius ir pastebėjus juose įtartinų detalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
VISA kas neteisėtai įrengta, TURI BŪT neatlygintai perduota Valstybei, tai NĖRA teisėtas turtas už kurį ESĄ kažkas kažkam priklauso (nebent BAUDA už žalą Gamtai ir už neteisėtą naudojimąsi Gamtos ištekliais).
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių