Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos direktorei skirtas papeikimas

  • Teksto dydis:

Teisingumo ministrė Milda Vainiutė skyrė papeikimą Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos direktorei Anželikai Banevičienei.

Tarnybinį patikrinimą dėl A.Banevičienės atliko Teisingumo ministerijos komisija, konstatuotą pažeidimą patvirtino ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

„VTEK revizavo Teisingumo ministerijos atlikto tyrimo išvadą ir su ja sutiko. Pažeidimas konstatuotas dėl nedeklaravimo ir dėl nenusišalinimo“, – BNS aiškino VTEK atstovė Eglė Ivanauskaitė.

Ši nuobauda A.Banevičienei skirta už tai, kad ji laiku nedeklaravo ryšių su Teisinės pagalbos ir socialinių paslaugų centru. Šią viešąją įstaigą ji įsteigė kartu su kitomis Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos darbuotojomis. A.Banevičienė taip pat nenusišalino nuo sprendimų, susijusių su laikinai Bendrųjų reikalų ir koordinavimo skyriaus vedėjos pareigas einančia Vilma Bielskiene, ji minėtoje viešojoje įstaigoje eina direktorės pareigas.

„Nustatyta, kad A.Banevičienė pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą ir nesilaikė darbo drausmės. Tarnybos vadovė nevykdė pareigos nusišalinti nuo atitinkamų sprendimų svarstymo ir priėmimo“, – nuobaudos skyrimo motyvus aiškino ministerija.

VTEK savo ruožtu toliau aiškinasi dviejų Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos darbuotojų – V.Bielskienės ir šiuo metu vaiko auginimo atostogose esančios direktorės pavaduotojos Dianos Jarmalės – interesus. Aiškinamasi, ar jos nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus. Be kita to, tiriama informacija, kad V.Bielskienė galėjo tinkamai nenusišalinti vertindama D.Jarmalės veiklą Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnyboje.

Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnyba yra valstybės biudžetinė įstaiga, nagrinėjanti asmenų prašymus ir priimanti sprendimus dėl antrinės teisinės pagalbos teikimo. Tarnyba atsakinga už advokatų atranką ir sutarčių su jais sudarymą. Ji koordinuoja antrinės teisinės pagalbos teikimą baudžiamosiose bylose, priima asmenų prašymus kompensuoti smurtiniu nusikaltimu padarytą žalą ir konsultuoja savivaldybių institucijas dėl pirminės teisinės pagalbos teikimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Valstybės teikiama antrinė teisinė pagalba, tai parodija..., nuo kurios kenčia žmonės ir jos išlaikymui skiriama tiek lėšų. Atrodo, kad sprendimus priimantis šiais klausymai apakę, nesuvokiantys ką daro...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių