Projektas „Šimtmečio dovanos“ kviečia skirti laiko Lietuvai

  • Teksto dydis:

Visi skubame ir branginame savo laiką. Projektas „Šimtmečio dovanos“ siūlo dalį jo paversti dėkingumu, apkabinimu, pasididžiavimu, gražia emocija. Žmonės kviečiami skirti laiko Lietuvai. Kaip?

Savanoriauti ir savo laiką skirti bendrystei, pagalbai ar įkvėpimui. Jūsų laikas taps švente kitiems ir kartu - geriausia dovana Lietuvai šimtmečio proga.

Prasideda projektas „Šimtmečio dovanos“, kuris siekia auginti savanorystę Lietuvoje, pritraukti daugiau žmonių į esamas iniciatyvas, skatina kurti naujas savanorystės tradicijas bendruomenėse, kaimynystėje, kolektyvuose ar šeimose. Projektą įgyvendina Valstybės atkūrimo šimtmečio sekretoriatas kartu su Lietuvos jaunimo organizacijų taryba. Prie iniciatyvos taip pat prisijungia tarptautinius lietuvių profesionalus vienijantis tinklas „Global Lithuanian Leaders“, kuris kvies užsienyje gyvenančius lietuvius  skirti laiko savanorystės veikloms jų gyvenamose šalyse ir gerais darbais skleisti žinią apie Lietuvą

Nevyriausybinės organizacijos, bendruomenės, viešosios įstaigos, privatūs asmenys ir įmonės kviečiamos registruoti savanoriškas veiklas svetainėje www.lietuva.lt.

Registruoti galima visas 2017 m. veiklas. Kam galime skirti savo laiką?

 Laikas bendrystei.

Kurti bendruomenės, kolektyvo ar organizacijos tradicijas, suburiančias žmones leisti laiką kartu, skatinti pilietiškumą, stiprinti socialinius ryšius, švęsti nacionalines, miesto ar bendruomenės šventes.

 Laikas kitam.

Pasirūpinti mūsų aplinkoje gyvenančiais neįgaliaisiais, sergančiais, vienišais vaikais, senjorais, nepasiturinčiomis šeimomis, skirti jiems dėmesio.

 Laikas gražesnei aplinkai.

Tvarkyti savo bendruomenės, kaimo, miesto aplinką. Rinkti šiukšles viešose erdvėse, sodinti gėles ar medžius, dažyti suoliukus, remontuoti vaikų žaidimo aikšteles, tvoras, padėti bendruomenėje nepasiturinčioms šeimoms.

 Laikas dalintis savo žiniomis.

Dalytis profesinėmis žiniomis, kurios padėtų kitiems siekti savo tikslų.

Projektą „Šimtmečio dovanos“ globoja ministras pirmininkas Saulius Skvernelis. Gruodžio 5 d. – Tarptautinę savanorio dieną – bus surengta šventė visiems dovanojusiems Šimtmečio dovanas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių