Valstybinę pensiją siūloma skirti E. Nekrošiui ir „surūdijusio vamzdžio“ autoriui

  • Teksto dydis:

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siūlo teatro režisieriui Eimuntui Nekrošiui ir skulptoriui Vladui Urbanavičiui skirti pirmojo laipsnio valstybines pensijas.

Šios pensijos dydis siekia apie 230 eurų.

1952 metais gimęs E. Nekrošius baigė Valstybinį Lunačiarskio teatrinio meno institutą Maskvoje. Jis yra dirbęs Valstybiniame jaunimo teatre, Kauno dramos teatre, 1991–997 dirbo „LIFE“ festivalio režisieriumi.

Lietuvoje ir užsienyje spektaklius režisuojantis E. Nekrošius 1998 metais įsteigė teatro studiją „Meno fortas“ ir yra šios įstaigos meno vadovas.

65-erių V. Urbanavičius yra baigęs skulptoriaus specialybę Vilniaus dailės institute, yra Dailininkų sąjungos narys. Dirbęs Vilniuje, Kaune, Ukmergėje, kituose Lietuvos miestuose. Tarp žymiausių jo darbų – tiesiog „surūdijusiu vamzdžiu“ vadinama skulptūra – iš surūdijusių dujų vamzdžių Vilniuje sukurta „Krantinės arka“, pastatyta 2009 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkas

Pensininkas portretas
Tas vamzdis yra idiotiskumo virsune ir idiotiskuma Lietuvoje zadama skirti valstybine premija??? Tai todel is Lietuvos masiskai bega jaunimas. Nes mastantiems zmonems nera jokiu perspektyvu Lietuvoje. Greitai liks Lietuvoje tik pensininkai ir seimunai.

Šalia

Šalia portretas
Šalia prestižinis viešbutis bus pastatytas. Džiaugsmas turistams!

Liuka

Liuka portretas
o dar valstybinę premiją,pasakykit žmonės gerieji,už ką,šitokią ''skulptūrą'' suvirins bet koks ''svarščikas'' t.y. suvirintojas...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių