Vandens lygis pamario upėse kai kur pasiekė stichinį lygį

  • Teksto dydis:

Prasidėjus pavasariniam polaidžiui, vandens lygis pamario upėse kai kur pasiekė stichinį lygį.

Kaip pirmadienį rodo Hidrometeorologijos tarnybos skelbiamos hidrologinės prognozės, stichinį lygį vanduo pasiekė Nemuno atšakoje Atmatos upėje ties Rusne, čia vandens lygis siekia 3,6 metro – apie metru daugiau nei įprastai. 4,5 metro vandens lygis šioje upėje jau būtų laikomas katastrofiniu, tačiau prognozuojama, kad artimiausiomis dienomis upės vanduo ims slūgti.

Stichinis vandens lygis taip pat pasiektas Leitės upėje, kur vanduo siekia 3,3 metro gylį (įprastas gylis – apie 1,8 metro), ir Gėgės upėje, kur siekia 5,3 metro – dvigubai daugiau nei įprastai. Artimiausiomis dienomis vanduo šiose upėse taip pat turėtų šiek tiek nuslūgti.

Vandens lygis Nemune pamario teritorijose siekia apie šešis metrus – dvigubai daugiau nei jo vidutinis ir taip pat laikomas stichiniu, tačiau vanduo upėje pamažu slūgsta, prognozuojama, kad tai tęsis ir toliau.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, Šilutės rajono savivaldybėje užtvindyti devyni kaimai, 69 sodybos, nuo žemyninės dalies atskirti 156 žmonės, apsemtas 19 tūkst. ha plotas, kuris sudaro devintadalį viso savivaldybės ploto.

Kaimyninėje Pagėgių rajono savivaldybėje užtvindyti septyni kaimai, 21 sodyba, nuo žemyninės dalies atskirti 54 žmonės, apsemtas 10,2 tūkst. ha plotas – penktadalis viso savivaldybės ploto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pomoras

Pomoras portretas
Veterinorius neatvyksta klizmos paršeliui pastatyti. O samanės tai savos užtenka . Svarbu niekas netrukdo.

Anonimas

Anonimas portretas
Ar kas pasirūpina tais žmonėmis? Niekas net neprivažiuoja paklausti, gal ko trūksta?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių