Vėjai iš šiaurės naktimis atneš šalnas

  • Teksto dydis:

Anot sinoptikės Teresės Kaunienės, šios savaitės orai neturėtų būti labai lietingi, tačiau dienos vės, o naktimis kai kur gali pasirodyti ir 5 laipsnių šalnos.

Anot sinoptikės Teresės Kaunienės, šios savaitės orai neturėtų būti labai lietingi, tačiau dienos vės, o naktimis kai kur gali pasirodyti ir 5 laipsnių šalnos.

„Trečiadienį Lietuvos orus lems tolimas Skandinavijos anticiklono pakraštys. Pirmoje dienos pusėje iš šiaurės praslinks mažai aktyvus šaltasis atmosferos frontas. Žymesnio lietaus jis neturėtų atnešti, tik rytiniuose rajonuose padaugės debesų“, – LRT radijui sakė T. Kaunienė.

Pasak jos, antroje trečiadienio pusėje ir vakare trumpai ir negausiai gali palyti pietiniame Lietuvos pakraštyje, kur formuosis didesni temperatūros skirtumai, todėl galimos pavienės perkūnijos.

„Vėjas pūs iš šiaurės rytų 6–11 m/s greičiu, o temperatūra svyruos tarp 17 laipsnių šiauriniuose ir 22 laipsnių šilumos pietiniuose rajonuose“, – trečiadienio orus reziumuoja sinoptikė.

LRT radijui T. Kaunienė pasakojo, kad iš šiaurės šalį pasiekia vis šaltesnis oras: „Nors ketvirtadienį kritulių nenumatoma, ir orai bus gana saulėti, tačiau bus šaltoka.“

Specialistė prognozavo, kad ketvirtadienio naktį temperatūra sieks 1–6 laipsnius šilumos, o šiaurės rytuose numatomos šalnos iki 3 laipsnių.

„Ketvirtadienio dieną bus vėsu, nors ir saulėta. Temperatūra sieks 10–15 laipsnių šilumos“, – nurodė T. Kaunienė.

Jos žodžiais, penktadienis ir šeštadienis bus vėsoki. Penktadienio naktį šalnos išplis daugelyje šiaurinių ir rytinių rajonų, o temperatūra gali nukristi 5 laipsnius žemiau nulio. Penktadienio dieną oras įšils iki 12–17 laipsnių šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių