A. Veryga apie Lietuvos buvimą tarp nesveikiausių šalių: tai nedaro garbės jau seniai

Praėjusią savaitę viename britų klinikų lyginimo tinklapyje paskelbtame nesveikiausių pasaulio šalių reitinge Lietuva atsidūrė 10-uke. Tyrimas akcentuoja ne tik alkoholio problemą, bet ir nutukimą. Anot sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, problemos nėra naujos, tačiau reikia pažymėti, kad tyrimo duomenys yra pavėluoti.

Clinic Compare“ paskelbtame tyrime remiamasi Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, tačiau, anot A. Verygos, tyrimo rengėjai medžiagą apie šalis rinko ilgą laiką ir neatsižvelgė į naujausias priemones minimoms problemoms įveikti.

„Nenustebino, Pasaulio sveikatos organizacija daugelį metų skelbia panašia analizę ir statistiką ir, deja, šie rodikliai mums nedaro garbės jau seniai. Tik tiek, kad, turėkime galvoje, kad jie tą skelbia su tam tikru pavėlavimu. Jei šalys imasi kažkokių priemonių, tie duomenys, kuriuos jie stengiasi surinkti iš visų šalių, jie vėluoja, bent metus ar du“, – sako ministras.

Apie alkoholio suvartojimą Lietuvoje kalbėta ne kartą, tačiau tyrime pabrėžiama, kad mūsų šalyje vertėtų susirūpinti dėl nutukimo.

„Tai yra problema. Tiesa, kurį laiką mūsų vaikai pasižymėjo tokiais skirtingais dalykais, kurie stebindavo ir pasaulio ekspertus: tarp mūsų vaikų buvo nemažai lieknų, kas stebindavo, ir taip pat buvo ir tokių, kurie turėjo viršsvorio problemų“, – pastebi A. Veryga.

Pasak ministro, nepaisant neigiamos statistikos, Lietuvoje požiūris į sveiką gyvenseną jau kurį laiką keičiasi į teigiamą pusę.

„Matome gatvėse vis daugiau judrių, fiziškai aktyvių žmonių, ant dviračių, bėgiojančių. <...> Tai, kad žmonės dalinasi nuotraukomis iš ligoninių, ugdymo įstaigų su maisto produktų vaizdais, tai irgi rodo, kad žmonėms jau irgi nebe tas pats, ką jie valgo“, – pastebi ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Verygos gerbejas

Verygos gerbejas portretas
Udrausti maista pardavineti didesniais kiekiais kaip po 100g per diena. Isdalinti visiems maisto korteles, kad negudrautu. Aplamai uzdaryti prekybos centrus ar bent jau darbo laika sutrumpinti per pus. Veryga teisus, uzdraude gerti, dabar tik su maistu reiketu padirbeti. Tada visuomene bus sveika. Saunuolis ministras, teisinga linke nukreipia tauta, nes nesamoningus reikia aukleti.

Dargyvas

Dargyvas portretas
A.Veryga tapo instrumentu ,,stogams" pakeisti

kembrikas

kembrikas portretas
Vakar nubaliavojau ,bijau nusisikti .gali buti 0,4 klozeta gali atimti,varau i krumus jau suteme.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių