A. Veryga: prasidėjęs receptų reikalavimas atskleidė, kokio masto buvo pažeidimai

  • Teksto dydis:

Ypač išaugęs skaičius atveju, kai pacientų imta reikalauti receptų vaistams, kuriuos iki tol galėjo įsigyti be jų, rodo, kokio masto buvo pažeidimai, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Tas, kas pasimatė, matyt, parodė tikrai sisteminę problemą, nes jeigu būtų žinota, kad tokiu lygiu, tokia apimtimi yra nesilaikoma reikalavimų dėl receptinių vaistų išdavimo, ir mes būtume galėję žmones informuoti, pasakyti, kad artėja toks laikas, nueikite, išsirašykite tų vaistų, bet niekas net įtarti negalėjo“, – LRT laidoje „Dėmesio centre“ ketvirtadienio vakarą sakė ministras.

Pastaruoju metu žiniasklaida pranešė apie padažnėjusius atvejus, kai anksčiau be receptų vaistus įsigydavę žmonės sužinojo, jog iš tikrųjų jie gali būti perkami tik su receptu.

Sveikatos apsaugos ministerija mano, kad vaistinių ydą parduoti receptinius vaistus be recepto išryškino jų tikrintojai, vadinami slaptais pirkėjais.

Tokie kontrolieriai vaistinėse gali lankytis nuo lapkričio. Iki šiol atlikti kontrolinių pirkimų vaistinėse neleido galiojantys teisės aktai, kurie nurodė, jog prieš neplanuotą patikrinimą apie tai turi būti pranešta iš anksto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Brone

Brone portretas
Jam rimtos pagalbos reikia tam Vergai visai išprotėjo dėl tegaliu ko su antibiotikais reikia varyti pas gydytojus darnių darnios!!!!

blaiviai mastantis

blaiviai mastantis portretas
pensininkai supyko, nes per kaledas ir kucias negales padeti ant vaisiu stalo vaistu rinkinio...atleiskite, bet jus visi esate neismaneliai... jusu gyvenimo tikslas yra nusipirkti kuo daugiau vaistu, kad galetumete juos pardavineti uz kampo... nejaugi jus per visa gyvenima gyvenote taip apsileide, kad dabar negalite gyventi be vaistu? ko nesigydete anksciau? saunuolis Veryga, kad sugalvojo paimti i naga

Anonimas

Anonimas portretas
KAS PER NESAMONES.JAU GRIPO SEZONAS DAKTARAI UZIMTI NERA ..VIETOS PRIMTI ZMOGU.DEL KIEKVIENOS SMULKMENOS EISIM PAS DAKTARA.AS VIENA GYVENU PRISIPIRKSIU PILNA STALCIU VAISTU KAD JEI SUSIRGSIU NEREIKTU BEGT PAS DAKTARA.PIRKSIU TURGUJE.GAL KAS IS LENKIJOS ATVES NUPIRKSIU.O KA DARYT JEI SKAUDA AS DEL IBUPROFENO GAL EISIU EILIU SEDET PAS DAKTARE.KELIM VEL LENKIJAI EKONOMIKA.JAU IR TAIP KELIAM.JIE GREIT BUS TOKIE TURTINGI KAD MUS GALES NUPIRKT
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių