LRTK vadovas: „Viasat“ paveikė prezidentės pataisos ir Europos Komisijos dėmesys

  • Teksto dydis:

Bendrovės „Viasat“ pareiškimams, kad jie nebesipriešins įpareigojimams riboti įstatymus pažeidusių rusiškų televizijų transliacijos, įtakos turėjo ir prezidentės pataisos, ir Europos Komisija, mano Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRKT) pirmininkas Edmundas Vaitekūnas.

„Aš prieš porą mėnesių kalbėjau, siūliau - būkite tokie, kaip visi, neišsiskirkite, nes visi kiti retransliuotojai reaguoja į LRTK sprendimus. Bet jie sakė: na, mums pagal įstatymą nepriklauso. O dabar patys imasi iniciatyvos, neraginami. Manau, kad turėjo poveikio tiek Europos Komisija, kurią mes nuolat informuodavome (apie „Viasat“ politiką), tiek prezidentės parengtas projektas. Tai neabejotinai“, - sakė LRTK vadovas.

Jis tvirtino, kad šis bendrovės sprendimas „yra sveikintinas“, tačiau priminė, jog prezidentės pataisose numatyta, kad būtų galima bausti nesilaikančius LRTK sprendimų retransliuotojus, taip pat ir tuos, kurie registruoti ne Lietuvoje - šiuo metu tokios galimybės nebuvo.

Anot LRTK vadovo, posėdis, kuriame komisija, gavusi ekspertų išvadas, galutinai apsispręs dėl sankcijų trims rusiškoms televizijoms, vyks kitų metų sausio 7 dieną.

„Viasat“ vadovas Baltijos šalyse ir Suomijoje Johannesas Leppanenas (Johanesas Lepanenas) pirmadienį informavo, kad bendrovė nuo šiol ketina paklusti LRTK būsimiems sprendimams dėl rusiškų televizijų programų ribojimo, jei bus nustatyti pažeidimai ir apie tai bus informuojama Europos Komisija.

Praėjusią savaitę komisija nusprendė inicijuoti rusiškų televizijos kanalų „RTR Planeta“ ir „NTV Mir Lithuania“ retransliacijos sustabdymą, nustačius, kad jie pakartotinai galėjo kurstyti nesantaiką. Komisija taip pat pradėjo tyrimą dėl anksčiau nebausto „Ren TV Baltic (Lietuva)“ paskleistos informacijos, kuria taip pat galbūt kurstoma tautinė nesantaika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RUS.

RUS. portretas
Sakikyte tiesiai ir svesiai,Lietuvoje bus CENZURA.

Anonimas

Anonimas portretas
parazitai patys propoganda skleidzia aisku statysimes lekstes velniop lietuvos televizija

Tai visų diktatų tikslas

Tai visų diktatų tikslas portretas
Tamsi liaudis.......neapsišvietusi.....demokratija garantuota.......čia konservatorių tikslas...kuo daugiau teisybės nuslėpti....konservatoriams ateina galas.......
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių