Vienu pavaduotoju daugiau

Seimo valdančioji dauguma pritarė, kad būtų įsteigtas naujas, jau septintas, parlamento vicepirmininko etatas. Į jį turėtų būti deleguojamas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas.

Iki šiol Seimo statute buvo numatyta, kad parlamento vadovas turi iki šešių pavaduotojų. Kol kas užimti penki etatai. Naujojo Seimo pirmininko Vydo Gedvilo (nuotr.) pirmuoju pavaduotoju paskirtas Darbo partijos atstovas Vytautas Gapšys, pavaduotojais – valdantieji socialdemokratai Gediminas Kirkilas ir Algirdas Sysas, Tvarkos ir teisingumo partijos atstovas Kęstas Komskis, taip pat viena opozicinių konservatorių lyderių Irena Degutienė.

Į šeštojo Seimo pirmininko pavaduotojo postą turėtų būti siūlomas opozicijos atstovas, greičiausiai iš Liberalų sąjūdžio.

Bet valdantieji tikina, kad dėl artėjančio Lietuvos pirmininkavimo ES reikalingas ir septintas Seimo vicepirmininko etatas. "Laukia labai rimti ir sudėtingi iššūkiai primininkaujant ES. Ir tam Seimas bei jo vadovybė turi tinkamai pasirengti. O dėl finansinių dalykų – pasižiūrėsime, ką gera padarė buvę valdantieji, ir, manau, atrasime rezervų", – kalbėjo V.Gapšys.

Opozicija nepritarė siūlymams steigti dar vieną Seimo vicepirmininko etatą – teigė, kad tai brangiai kainuos. Seimo narė Rima Baškienė klausė valdančiosios koalicijos, ar "šeši pavaduotojai pritrūks kompetencijos ir nesusitvarkys su padidėjusiu darbo krūviu".

"Nežinau, kaip čia Kęstutis Glaveckas suskaičiavo, kad tas naujas etatas kainuoja 300 tūkst.? Manau, tos papildomos išlaidos gerokai mažesnės – gal 100 tūkst. ar dar mažiau", – tvirtino Tvarkos ir teisingumo partijos atstovas Valentinas Mazuronis.

Parlamentarai valdančiosios koalicijos balsų dauguma atmetė opozicijos siūlymus palikti kaip yra – šešis Seimo vadovo pavaduotojus.

Septintuoju Seimo pirmininko pavaduotoju netrukus numatoma skirti Lenkų rinkimų akcijos atstovą. Kas juo taps – kol kas neaišku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių