Vilioja į renginius regioniniuose parkuose – įsigykite metinį bilietą

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba kviečia norinčiuosius artimiau susipažinti su šalies nacionaliniais ir regioniniais parkais įsigyti savanorišką valstybinio parko lankytojo bilietą ir taip paremti saugomas teritorijas.

Nusipirkusieji metinį arba šeimos metinį lankytojo bilietą galės nemokamai dalyvauti daugiau kaip 30-tyje saugomų teritorijų direkcijų renginių, pažintinių žygių, edukacinių užsiėmimų.

Pavasarį lankytojai kviečiami į Kauno marių regioninio parko renginį „Pelėdų naktis” (balandžio 5 d.), dviračių žygį Šventosios upės vingiais Anykščių regioniniame parke (balandžio 27 d.), edukacinę programą „Bitė ir žmogus“ Sirvėtos regioniniame parke (gegužės 20 d.).

Vasarą - į paleontologinę ekspediciją „Dinozaurų medžioklė“ Ventos regioniniame parke (birželio 15-16 d.), edukaciją „Pojūčiai gamtoje“ Krekenavos regioniniame parke (liepos 5 d.), Pynimo savaitę Dzūkijos nacionaliniame parke (liepos 29-rugpjūčio 4 d.), naktinį žygį į kūlgrindą Varnių regioniniame parke (liepos 13 d.).

Rudenį lankytojai kviečiami į dviračių žygį „Kur medvarlės šokuoja“ Veisiejų regioniniame parke (rugsėjo 21 d.), pėsčiųjų žygį „Žemės kalba“ Kurtuvėnų regioniniame parke (spalio 3 d.), šeimų festivalį „Miško burtai“ Žemaitijos nacionaliniame parke (spalio 5 d.), paukščių stebėjimo renginį Metelių regioniniame parke (spalio 12 d.).

Savanoriškas lankytojo bilietas į saugomas teritorijas, pasak Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktoriaus Alberto Stanislovaičio, - tai galimybė prisidėti puoselėjant ir saugant šalies gamtą. Jį perkantieji taip išreiškia pritarimą ir norą, kad saugomose teritorijose būtų sutvarkytos lankytinos ir rekreacinės vietos, pažintiniai takai, prižiūrimi apžvalgos bokštai, kad stovyklavietėse nebūtų šiukšlių.

Nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose sukurtą infrastruktūrą - informacinius stendus, rodykles, apžvalgos aikšteles, atokvėpio vietas - reikia prižiūrėti, tvarkyti, atnaujinti. Tam skiriamos ir už lankytojų bilietus surinktos lėšos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldona

Aldona portretas
Kur pirkti bilietą? Ar galima apie tai parašyti, ar jau ne?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių