Vilniaus ir Utenos apskrityse vyks karių savanorių taktinės pratybos

  • Teksto dydis:

Penktadienį Vilniaus ir Utenos apskrityse prasideda Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) lauko taktinės pratybos „Tvirtas skydas“.

Per šiuos mokymus bus treniruojami ir vertinami KASP Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės karių gebėjimai vykdyti gynybos operacijas savo atsakomybės rajone, sąveikaujant su kitais Lietuvos kariuomenės ir sąjungininkų vienetais, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Pratybose vienu metu treniruosis apie 800 karių.

Pagal pratybų „Tvirtas skydas“ sumanymą, KASP rinktinei skiriama užduotis - trikdyti atsakomybės rajone veikiančias priešiškas pajėgas. Naudodami mažų padalinių taktiką rinktinės kariai patruliuos, rinks žvalgybinę informaciją, taip pat vykdys pasalas prieš okupacinių pajėgų užimtus objektus, aprūpinimo, kovinės paramos padalinius, karinės technikos kolonas, vadavietes ir kitus svarbius taikinius.

Pratybos vyks ir šviesiuoju, ir tamsiuoju paros metu iš anksto su vietos valdžios institucijomis ir žemių savininkais suderintose nekarinėse teritorijose.

Kariai judės pėsčiomis arba su ratinėmis karinėmis transporto priemonėmis, naudos specialiąsias priemones, imitacinius šaudmenis, sprogstamuosius užtaisus, dūminius paketus ir signalines raketas.

KASP štabo organizuojamos vertinamosios pratybos „Tvirtas skydas“ vyksta du kartus per metus.


Šiame straipsnyje: savanorių pajėgospratybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių