Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje įsikurs pabėgėlių integracijos centrai

  • Teksto dydis:

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje veiks užsieniečių integracijos centrai, kurie teiks pabėgėliams informaciją ir pagalbą.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) trečiadienį pranešė paskelbusi konkursą nevyriausybinėms organizacijoms dėl šių centrų įsteigimo.

Anot SADM, centrai turėtų veikti miestuose, kur užsieniečių skaičius yra didžiausias.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė Vyriausybėje žurnalistams paaiškino, kad tokie centrai jau buvo sukurti ir veikė iš 2007-2013 metų ES paramos. Dabar paskelbtas konkursas pratęsti jų veiklai.

„Jų pagrindinis tikslas yra informavimas, švietimas, teisinė pagalba. Jeigu tam piliečiui, kuris kreipėsi į integracijos centrą, reikia vertėjo pagalbos ar jį kur nors nuvežti, integracijos centrai tą ir atlieka“, - aiškino ministrė.

Numatoma projektų trukmė – nuo 3 iki 3,5 metų. Jie bus finansuojami Prieglobsčio, migracijos ir integracijos fondo 2014–2020 metų nacionalinės programos lėšomis.

Integracijos centruose bus organizuojami lietuvių kalbos ir pilietinio orientavimo mokymai, teikiamos teisinės, psichologo konsultacijos, vykdomos informavimo, konsultavimo, tarpininkavimo, atstovavimo, kitos socialinės pagalbos veiklos bei priemonės, kurių pagalba leidimą gyventi Lietuvoje turintiems trečiųjų šalių piliečiams palengvinamos galimybės įsilieti į darbo rinką.

Integracijos centruose paslaugas galės gauti leidimus gyventi Lietuvoje turintys užsieniečiai, įskaitant ir tuos asmenis, kurie dėl migrantų krizės bus perkelti į Lietuvą iš Italijos, Graikijos, Vengrijos ar trečiųjų šalių.

Iš viso Lietuva per dvejus metus įsipareigojo priimti 1105 asmenis iš tokių šalių kaip Sirija, Irakas ir Eritrėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Koks skirtumas

Koks skirtumas portretas
Nu ka kalejima klaipedoje neuzilgo nuspres kur statyti tai bus kur juos priglausti ir bus nauju juodu uzpakaliuku uzvezta i kameras :D

tam nigga

tam nigga portretas
ar Grybauskaitė sukėlė chaosą? Tik jos dėka Lietuva vis tik pasisako prieš kvotas, nors ir įsipareigojo priimti apie 1000 migrantų, todėl nekvailink žmonių ir nepudrink smegenų, jei ne ruskių ginklai, tiekiami į Siriją, tų migrantų būtų 100 kart mažiau. Todėl dabar reikia siūlyti pabėgėliams rinktis ruskyną, nes jis Sirijos draugelis.

otto

otto portretas
Ar kas nors, kur nors, ką nors integravo? Mes čigonus jau 400 metų integruojame. Kaip sako rusų patarlė - popas savo, velnias savo, už maldą pinigai. Dideli pinigai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių