Vilniuje pradeda veikti saugomų teritorijų Nacionalinis lankytojų centras

  • Teksto dydis:

Vilniuje veiklą pradeda saugomų teritorijų Nacionalinis lankytojų centras, kuriame lankytojams pristatomos Lietuvos ir užsienio saugomos teritorijos, pranešė Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba (VSTT).

Antakalnyje viename iš Sapiegų rūmų komplekso pastatų įsikūrusiame centre lankytojams interaktyviai pateikiama informacija apie nacionalinius ir regioninius parkus, rezervatus, draustinius, gamtos paminklus. Šiuo metu Nacionalinio lankytojų centre pateikiama ekspozicija „Saugomos teritorijos. Kelionė gyvenimo ratu“, atspindinti gamtos ritmą ir cikliškumą.

VSTT teigimu, lankytojų centras turėtų padidinti lankytojų susidomėjimą saugomomis rūšimis, kraštovaizdžio ypatumais. Čia bus taip pat galima išsirinkti gamtos maršrutus - taip siekiama paskatinti vietinį turizmą. Lankytojai čia galės susipažinti su saugomų teritorijų sistema, kino salėje galės žiūrėti filmus, klausytis gamtos garsų, išbandyti „laboratorinį stalą“, kur įvairios gamtos mįslės paaiškinamos filmuotais siužetais. Mažiesiems lankytojams pristatomas Lietuvoje sukurtas interaktyvus žaidimas apie gerves ir kormoranus.

Lietuvoje yra penki nacionaliniai, 30 regioninių parkų, trys valstybiniai gamtiniai ir du kultūriniai rezervatai, apie 300 draustinių, daugiau kaip 500 valstybės saugomų gamtos paveldo objektų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių