Viltingas sriubos virimas

Pagalvoti apie tuos, kurie žiemos šventes sutinka vieni, padėti vienišiems, sergantiems ir savimi negalintiems pasirūpinti senukams kviečia Maltos ordino rengiama labdaros akcija "Maltiečių sriuba", kurią įgyvendinti padeda Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

Apie 300 tūkst. suaukotų litų praėjusiais metais, už kuriuos iki šiol vienišiems senoliams išdalyta daugiau nei 50 tūkst. porcijų karšto maisto, apie 40 tūkst. kilometrų, kuriuos reikėjo įveikti išvežiojant sriubą, ja besidžiaugiantys beveik 300 senukų, dar per 900 tų, kuriems reikalinga nuolatinė maltiečių globa, – tokie skaičiai lydi prasidedančią labdaros akciją "Maltiečių sriuba 2013". Šiųmetė viltis – 539 tūkst. litai – neatrodo tokia tolima. Jau šią savaitę kitų vargui neabejingi žmonės buvo paaukoję beveik 170 tūkst. litų, o tai reiškia per 48 tūkst. sriubos porcijų. Vien 339 tūkst. litų suma reikalinga jau esamiems sriubos gavėjams išlaikyti, tačiau tikimasi, kad aukų bankas išaugs ir sriuba bus galima pavaišinti gerokai daugiau stokojančių senolių.

Padėti įgyvendinti šiuos tikslus noriai sutiko LRT televizijos laidų vedėjai ir kiti žinomi Lietuvos žmonės, kurie trečiadienį kolegas sukvietė paragauti pagal specialų savo receptą pagamintos šiupininės. LRT studijoje pjaustė, kapojo, maišė, virė Edita Mildažytė, Edmundas Seilius, Kristina Zmailaitė, Eglė Daugėlaitė, Lolita Bytautaitė, Loreta Sungailienė ir kiti.

"Maltiečių sriubos" akcija, kviesianti ragauti sriubos, vyks nuo eglutės įžiebimo ceremonijos gruodžio 7 d. iki pat Trijų Karalių. Tačiau aukomis prisidėti galima jau dabar. O gruodžio 4 d. LRT komanda tai padaryti ragins šventiniame koncerte, kurį ves net 13 vedėjų – nuo "Auksinio balso" tandemo Beatos Tiškevič ir Andriaus Rožicko iki Jurgitos Jurkutės ir LRT veterano Algimanto Čekuolio.

Aukoti galima
Telefonais 1418 – auka 10 litų, 1417 – 5 litai, 1416 – 2 litai.
Svetainėje maltieciai.lt pasirinkę norimą aukojimo sumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

any problems with mbt outlet

any problems with mbt outlet portretas
mbt shoes store locator Viltingas sriubos virimas | KaunoDiena.lt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių