Virš Baltijos šalių zujo Rusijos kariniai orlaiviai

  • Teksto dydis:

Baltijos šalyse budintys NATO oro policijos naikintuvai praėjusią savaitę aštuonis kartus kilo atpažinti ir palydėti Rusijos karinių orlaivių, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Praėjusį pirmadienį NATO naikintuvai kilo du kartus: ir vieną, ir kitą kartą palydėjo iš Karaliaučiaus srities į Rusijos žemyninę dalį skridusį AN-26. Abu kartus transporto orlaiviai skrido be radiolokacinio atsakiklio, skrydžio planą turėjo, su regioniniu skrydžių valdymo centru (RSVC)  radijo ryšį palaikė.

Antradienį buvo palydėtas dar vienas AN-26, skridęs tokiu pačiu maršrutu. Šis orlaivis skrido be radiolokacinio atsakiklio, skrydžio plano neturėjo, su RSVC radijo ryšį palaikė.

Taip pat antradienį NATO oro policijos naikintuvai­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ ­­­­­­­­­­­­­­­­­ atpažino  penkių orlaivių SU-30SM grupę, skridusią iš Rusijos žemyninės dalies į Karaliaučių. Visi orlaiviai skrido be skrydžio plano, iš jų vienas skrido su radiolokaciniu atsakikliu, palaikė ryšį su RSVC.  

Trečiadienį NATO orlaiviai du kartus kilo į Karaliaučių palydėti orlaivių IL-38, ir vieną, ir kitą kartą kovai su povandeniniais laisvais ir žvalgybai virš jūros skirtas IL-38 krido su radiolokaciniu atsakikliu, be skrydžio plano, su RSVC radijo ryšio nepalaikė.    

Dar vieną iš Rusijos žemyninės dalies į Karaliaučiaus sritį skridusį IL-38 NATO oro misijos naikintuvai palydėjo ketvirtadienį. Rusijos orlaivis skrido su radiolokaciniu atsakikliu, be skrydžio plano, su RSVC radijo ryšio nepalaikė.  

Penktadienį NATO oro policijos naikintuvai palydėjo transporto orlaivį IL-76, skridusį iš Rusijos žemyninės dalies į Karaliaučių. Orlaivis skrido su radiolokaciniu atsakikliu, be skrydžio plano, su RSVC radijo ryšį palaikė.

NATO oro policijos misija Baltijos šalyse vykdoma iš Lietuvos ir Estijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

G.M.

G.M. portretas
"virš" vietoj "šalia" - ir kaip pakinta antraštės prasmė ! Taip ir krenta žiniasklaidos autoritetas. Tartum mažai pas mus geltonosios spaudos.

tam Makas

tam  Makas portretas
Tavo stovis kritiskas!Sedi tvarte,bliauni?

pranciskusd

pranciskusd portretas
na ir velnias juos apsedo,taip noretusi NATO lakunams ismeginti rusu,bet jie kaip nepola ir nekreipia demesio skrenda savo keliais ir ka tu jiems padarisi.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių