Viršijusių greitį jau ne pirmą kartą taip skaudžiai nebebaus?

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį diskutuos dėl automatinio baudų už greičio viršijimą išrašymo, informacijos apie baudas siuntimo elektroniniu paštu ir mažesnių baudų prasižengus ne pirmą kartą.

Vidaus reikalų ministerija (VRM) siūlo, kad administracinių nusižengimų protokolai su nurodymu savanoriškai sumokėti baudą bei kiti procesiniai dokumentai būtų automatiškai surašyti Administracinių nusižengimų registre.

Ministerija teigia, kad kasmet dėl greičio matavimo sistemomis užfiksuotų nusižengimų yra pradedama daugiau kaip 200 tūkst. tyrimų ir plečiant sistemų tinklą policijai perduodamų apdoroti ir tirti nusižengimų skaičius dar labiau augs, todėl svarbu maksimaliai modernizuoti su tuo susijusius procesus.

„Policijos skaičiavimu, priėmus tokius pakeitimus nuo techninio darbo atsilaisvintų daugiau kaip 200 pareigūnų, kurie galėtų dirbti tiesiogiai užtikrinant visuomenės saugumą“, – yra teigęs vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas. Visgi administracinių nusižengimų registro tobulinimui reikės apie 380 tūkst. eurų.

Pakeitimais taip pat siūloma numatyti galimybę surašyti administracinį nurodymą ir už pakartotinį administracinį nusižengimą, kai jis užfiksuotas greičio matavimo sistemomis. Tokiu būdu būtų išplėstos galimybės atsipirkti minimalia bauda.

Šiuo metu įstatymai draudžia taikyti administracinį nurodymą, kai asmuo yra padaręs du ar daugiau su transporto eismo sauga susijusių administracinių nusižengimų. Plečiant administracinio nurodymo instituto taikymą tikimasi skatinti administracinius nusižengimus padariusius asmenis geranoriškai mokėti skiriamas baudas.

Be kita ko, Administracinių nusižengimų kodeksą siūloma papildyti nuostatomis, kad procesiniai dokumentai asmenims galėtų būti siunčiami elektroniniu paštu. Pažymima, kad dokumentų siuntimas registruotu laišku yra ne tik neefektyvus, bet ir reikalauja daug lėšų. Visgi procesinių dokumentų įteikimas elektroniniu paštu formuluojamas tik kaip papildoma galimybė – numatoma, kad jei per dešimt kalendorinių dienų nuo procesinių dokumentų išsiuntimo elektroniniu paštu negaunama informacijos apie dokumentų gavimą ar paskirtos baudos sumokėjimą, dokumentų kopija papildomai išsiunčiama ir įprasta tvarka – registruotu laišku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:;)

:;) portretas
Galetu padaryti viena baudos tarifa uz nusizengima, kuris butu dauginamas is kiek pazeidimu tu padarei per metus ar du metus, pvz, bauda 50 eur pazeidimas 5-as, moki - 250. :)

Manau

Manau portretas
turėtų bausti taip pat kaip ir pirmą kartą. Ir taip iki šimto karto. Paskui nulinima ir vėl nuo pirmo karto. Viskas remiasi į žmogaus turimus pinigus - jei turi, gali mokėti baudą - tai ir nors 1000 kartų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių