Visiško vaistų kompensavimo 80-mečiams kol kas nenumatoma

Vyriausybė siūlo kol kas nesvarstyti visiško vaistų kompensavimo visiems 80-ies metų ir vyresniems asmenims.

Tokias pataisas Seime yra registravę socialdemokratas Antanas Vinkus ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Darius Kaminskas. Vyriausybė teigia, kad reikėtų palaukti, kol bus pateikti kiti projektai, susiję su mažas pajamas gaunančių gyventojų išlaidų vaistams sumažinimu.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga posėdyje sakė, kad Vyriausybės rengiami projektai dėl visos vaistų kainos kompensavimo bus kompleksiškesnės, neišskirs tik garbaus amžiaus asmenų.

Dabar 100 proc. bazinės kompensuojamųjų vaistų ir nustatytų medicinos pagalbos priemonių kainos kompensuojama vaikams iki 18 metų, asmenims, kurie yra pripažinti nedarbingais, pensinio amžiaus asmenims, kuriems nustatytas didelis specialiųjų poreikių lygis.

„80 metų ir vyresnių asmenų vaistų ir medicinos pagalbos priemonių įsigijimo išlaidoms kompensuoti 2016 metais ir taip yra skirta beveik 26 mln. eurų, aišku, pacientų priemokos taip pat sudarė apie 10 mln. eurų papildomai“, – sakė A.Veryga.


Šiame straipsnyje: vaistaivaistų kompensavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

is pradziu

is pradziu portretas
is pradziu atsisako gydyt arba gydyma tik imituoja o paskui marina tai iteisinkit autonazija kad nereiktu zmonem kankintis ir sumazes savizudybiu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių