Vokiečio ir lietuvės kova dėl dukters – Strasbūro teisme

  • Teksto dydis:

Prieš devynerius metus savo mažametę dukterį iš Lietuvos slapta išsigabenęs į Vokietiją, šios šalies pilietis Michaelis Rinau Strasbūro teisme apkaltino Lietuvą jo ir jo dukters teisių pažeidimu bei kišimusi į privatų gyvenimą, rašo „Lietuvos rytas“.

Europos žmogaus teisių teismas (EŽTT) Lietuvos Vyriausybei perdavė klaipėdietės Ingos Rinau buvusio vyro ir jų 11-metės dukters Luisos raštą, kuriuo mūsų valstybei mesti kaltinimai.

„Lietuva pažeidė M.Rinau ir L.Rinau teisę į privataus ir šeimos gyvenimo gerbimą bei teisę į teisingą bylos nagrinėjimą. Lietuvos teismams buvo daromas politinis spaudimas, į bylos procesą kišosi valdžios institucijos, kurios suteikė išskirtinę paramą vaiko motinai. Dėl to teismai vilkino L.Rinau grąžinimo į Vokietiją bylą, tėvas su dukterimi prarado daug laiko, susilpnėjo juos siejantis ryšys“, - rašoma M.Rinau ir L.Rinau skunde, išsiųstame į EŽTT.

Kokio dydžio atlygio M.Rinau ir jo duktė norėtų iš Lietuvos, kol kas nenurodoma.


Šiame straipsnyje: rinaukova dėl vaikoskyrybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

vokiečiui matyt pinigų trūksta

vokiečiui matyt pinigų trūksta portretas
Vokietis nori pasipelnyti,va tiek ir žinių,matyt striuka su pinigais.Jei jis galėjo traumuoti savo dukrą atskirdamas nuo mamos,tai koks jis vyras?Bet kadangi vokiečiai įsakinėja visai ES,tai net nenustebsiu,kad Lietuvai lieps susimokėti,tik neaišku už ką?Pagal vokiečių supratimą tai matyt vaikai tik tėvo,o motina nesvarbu,,

tai

tai portretas
Liudna , bet vokietukas visiškai teisus,neabejotinai EŽTT eilinį kartą patarkuos LT biurokratams užpakalius, bet baudas mokėsime mes o tai mamytei reikia gero specialisto- psichiatro.

prisimenu

prisimenu portretas
Puikiai prisimenu šią bylą. Ir visada buvo gėda dėl šios moters elgesio: manau, kad ji tikėjosi, kad užsieniečiai kvaili ir ji9 sėkmingai prasisuks todėl, kad plisdavo gandai, kad vyrai vakaruose beteisiai. Tačiau taip nėra, todėl ji smarkiai pralošė. Teisingumas triumfavo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių