Naujo pasienio vado prioritetai – geopolitiniai iššūkiai ir kova su kontrabanda

  • Teksto dydis:

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadovu skiriamas policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla sako, kad sieks stiprinti tarnybos pajėgumus kovoje su geopolitiniais iššūkiais ir kontrabanda.

„Kaip ir premjerui savo prioritetus susakiau - tai, be abejo, geopolitiniai iššūkiai, nes VSAT yra vis tik ta institucija, nuo kurios darbo prasideda valstybė, tai šioje vietoje, manyčiau, reikia stiprinti tarnybos gebėjimus ir pajėgumus. Taip pat Vyriausybės programos programinės nuostatos, iš karto įvardinčiau „šešėlio“ tematiką, nes vis tik per sieną į Lietuvą, į vidaus rinką, keliauja tos prekės, kurios sudaro „šešėlį“. Ir, be abejo, darbuotojų motyvacijos didinimas“, - BNS ketvirtadienį sakė R.Požėla.

Jis pabrėžė, kad pasienio tarnybą kol kas pažįsti tik iš išorės, tačiau sakė manantis, kad pertvarkos galimos ir tinkamai perskirstant vidaus išteklius.

„Tikrai aš nebūčiau tas asmuo, kuris visų pirma eitų į išorę ir sakytų „duokite“. Pirmiausia reikia pasižiūrėti, kokius sprendimus dar galima viduje padaryti (...). Manau, tai, ką mes darome policijoje šiandien, yra teisingas kelias - visų pirma mes pažiūrime savo vidinius rezervus, daromi vidiniai pertvarkymai, tam tikras padalinių apjungimas, išlaidų valdymo funkcijai mažinimas - turbūt nuo to reikėtų pradėti“, - aiškino būsimasis VSAT vadovas.

Anot pareigūno, naujas pareigas jis vertina kaip pasitikėjimo ženklą.

„Tiesiog buvo toks pasiūlymas, kadangi aš esu uniformuotas žmogus, karininkas, matydamas išreikštą pasitikėjimą, neprieštaravau“, - BNS sakė jis.

R.Požėla pareigose pakeis kadenciją baigiantį Vainių Butiną, kuris tarnybai vadovavo nuo 2010 metų kovo mėnesio.

41 metų R.Požėla policijoje dirba nuo 1993 metų, 2011 metų gegužę jis paskirtas policijos generalinio komisaro pavaduotoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SIGNATARŲ KREIPIMASIS VARDAN LIETUVOS

SIGNATARŲ KREIPIMASIS VARDAN LIETUVOS portretas
“Tautos ir valstybės išlikimui pražūtingo pavojaus akivaizdoje būtinas visuotinis Lietuvos susitelkimas bei susivienijimas.” Signatarai pasirašo kreipimąsi, o mes vieningai pasirašom peticiją va čia peticijos.com/kreipimasis_vardan_lietuvos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių