Vyriausybė nusprendė didinti valstybės remiamas pajamas

Vyriausybė trečiadienį nusprendė padidinti valstybės remiamas pajamas iki 122 eurų.

Šis dydis taikomas skaičiuojant piniginę socialinę paramą skurdžiai gyvenantiems asmenimis. Jis dabar siekia 102 eurus.

Nuo šių pajamų dydžio priklauso tokie dalykai kaip socialinė pašalpa, būsto šildymo išlaidų kompensacijos, teisė į nemokamą mokinių maitinimą ir paramą mokinio reikmenims įsigyti, kitos išmokos.

Anot Vyriausybės, padidinus valstybės remiamas pajamas iki 122 eurų socialinė pašalpa padidės apie 80 tūkst. žmonių, o naujai teisę į ją įgys dar apie 40 tūkst. asmenų.

Pasak klausimą pristačiusio socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio, daug žmonių augant atlyginimams neteko teisės į įvairias pašalpas, tačiau toliau sunkiai verčiasi dėl augančių kainų.

„Mes šalia skurdo matuojame ir (...) skurdo gylį. Tas skurdo gylis, nedidinant šių išmokų, Lietuvoje didėja“, – sakė ministras.

Pokyčiams įgyvendinti iš valstybės biudžeto per metus reikės 6,8 mln. eurų, o iš savivaldybių biudžetų – 64,8 mln. eurų lėšų.

Pastarąjį kartą valstybės remiamos pajamos didintos 2008 metų rugpjūtį – nuo 68 eurų iki esamo dydžio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idomu

Idomu portretas
Čia ir invalidumus lieče?,nes jai taip.tai varau iš šito šudelyno

Ro

Ro portretas
Kiek vaikų mokyklose gauna nemokamą maitinimą i važinėja į keliones su tėvais.kur teisybė?

a

a portretas
Bergzddias reikalas, visu prima sutvarkyti reiktu kad tos paramos negautu pasiturintys ar vazinejantys su naujomis masinomis ir visu pirma atimti visas pasalpas is enlegaliai dirbanciu ir alkoholiku tada galima kalbet butu apie didinima kazkam...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių