Vyriausybėje – pratybos energetinėms grėsmėms atremti

Vyriausybėje ketvirtadienį vyko valstybės lygio stalo pratybos – seminaras energetinėms grėsmėms atremti.

Joms vadovavo Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis.

Pratybų metu siekta įvertinti valstybės institucijų gebėjimą reaguoti į kibernetinę ataką prieš elektros tinklų infrastruktūrą, užtikrinti veiklos ir viešųjų paslaugų teikimo tęstinumą elektros energijos infrastruktūros sutrikdymo atveju, stiprinti institucijų sąveikumą.

„Šių pratybų metu spręsti iššūkiai parodė, kad scenarijus, kai valstybėje sutrinka elektros tiekimas, yra nedaug tikėtinas, tačiau potencialiai keliantis nemažas rizikas. Todėl yra labai svarbu stiprinti prevencines priemones užtikrinant valstybės institucijų veiklos bei piliečiams teikiamų būtinųjų paslaugų tęstinumą tokiomis sąlygomis“, – pranešime cituojamas A. Stončaitis.

„Pratybas vertinu kaip labai sėkmingas, nes jų metu paliestas platus spektras aktualių klausimų, susijusių su elektros infrastruktūros bei valstybės institucijų atsparumo stiprinimu“, – pridūrė jis.

Pasak kanclerio, per pratybas kilę sprendimai, rekomendacijos ir pamokos pavirs į konkrečius teisės aktus, kurie sustiprins Lietuvos pasirengimą tokio pobūdžio krizėms.

Pratybas organizavo Vyriausybės kanceliarijos Grėsmių valdymo ir krizių prevencijos grupė, jose dalyvavo dešimties ministerijų, Lietuvos kariuomenės, NATO energetinio saugumo kompetencijos centro, žvalgybos tarnybų, vidaus reikalų sistemos, finansų sektoriaus institucijų, savivaldybių bei Lietuvos elektros infrastruktūros valdytojų vadovybės atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Jokie idiotai neatrems,kai ateisime to mėšlo mėžti su šakėm.

earht king

earht king portretas
mano akimis žiūrint, aš jau esu senas pensininkas energėtikas dirbau 44 metus elektriko ir teko statybose dirbti, nemuno užtvankoj, metus kauno H,E,S, STATYBOSE, dirbome šyta darba normaliai, juk norėjo statyti atomine elektrine šalia ignalinos, bet buvo proto bokštu juk nesutiko su siūlimu, šito gyganto, bet po eiles metu tie kurie kovojo pirmi komunistu pirmininkai lietuvos keitėsi, ir vis dėl to vienas atėjo kuris pasirašė,statybom sutiko, ir ką galvojam, statė ir paleido, ir dirbo kiiek metu, ir elektros kilovatas kainavo tik 4 kapeikas o įmoniu fabriku gamyklu, kilovatas kainavo 2 kapeikos , ir gana buvo, o kur dabar velkames , verkiame sunaikinome ką turėjome ir koki energijos šaltini praradome juk vis lietuvos ūki galėjome vie elekra šyldyti, ir pigiai, o dabar kur tiesa o kur melas yra,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių