Vyriausybės komisija aptars viešojo sektoriaus algų didinimo projektą

Vyriausybės komisija penktadienį aptars viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimų didinimo strategiją.

„Bus pristatytas pirmas strategijos projektas su konkrečiais pasiūlymais“, – BNS sakė darbo grupės vadovas, Vyriausybės vicekancleris Deividas Matulionis.

Vyriausybėje svarstoma idėja pareiginės algos bazinio dydžio augimą ateityje susieti su infliacija.

Ministrai, profsąjungos ir politinių partijų lyderiai taip pat aptars pasiūlymus mažinti skirtumus tarp vadovų ir specialistų atlyginimų, keliant mažiausiai uždirbančiųjų algas.

Atskirais klausimais išskirtas kultūros ir meno darbuotojų bei gydytojų ir slaugytojų algų kėlimas.

Posėdyje numatoma diskutuoti, kaip spręsti socialinių darbuotojų trūkumo problemą, kaip geriau valdyti turimus išteklius ir kokius tikslus įtvirtinti atskiroms viešojo sektoriaus sritimis.

Vyriausybės komisija dėl viešojo sektoriaus darbuotojų darbo užmokesčio finansavimo strategijos iki 2025 metų darbą pradėjo pernai gruodį.

Premjeras Saulius Skvernelis darbo grupę sudarė reaguodamas į mokytojų streiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas

Juozas portretas
Vyriausybe nezino koki skaiciu darbuotoju yra viesajame sektoriuje ir kiek ETATU yra neuzimtu. Kiek istaigu ir istaigeliu dubliuoja tuos pacius darbus. Vyriausybe nezino koki ir kiek turto valdo SAVIVALDYBES ir pati Valstybe. STATISTIKOS departamentas uzsiima daugeliu niekiniu statistiniu duomenu rinkimu. Visam ziniu surinkimui nera KVALIFIKUOTOS GEROS KOMPIUTERINES PROGRAMOS, nes programu sudarytojai tik vidutinybes.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių