Zarasuose pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl rinkėjų papirkinėjimo

  • Teksto dydis:

Zarasuose sekmadienį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo, sulaikyti du asmenys.

14.20 val. Zarasų rajono policijos komisariate gauta informacija, kad asmenys, važinėjantys automobiliu „VW Golf“, papirkinėja asmenis. Policija sulaikė ir į policijos komisariatą pristatė du 30 ir 35 metų vyrus, skelbia Policijos departamentas.

Tai kol kas vienintelis ikiteisminis tyrimas padėtas sekmadienį dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo. Policija iš viso atlieka 30 ikiteisminių tyrimų, susijusių su rinkimais.

Policija yra gavusi 309 pranešimus apie galimus pažeidimus, susijusius su rinkimais. Daugiausia pranešimų apie pažeidimus gauta iš Vilniaus apskrities (90), toliau rikiuojasi Alytaus (49), Tauragės (39) ir Utenos (38) apskritys.

Rinkimų dieną gauti 87 įvairūs pranešimai, daugiausiai - dėl neleistinos agitacijos, rinkėjų vežiojimo, įtartinų asmenų ar automobilių, galimai perkančių balsus.

Nuo rinkimų pradžios 7 val. ryto iki sekmadienio 16 val. visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės“ gavo 84 pranešimus apie galimus rinkimų tvarkos pažeidimus. 21 iš jų buvo perduoti tirti savivaldybių rinkimų komisijoms, Vyriausiajai rinkimų komisijai ir policijai, pranešė organizacija.

Alytaus rajone balsų pirkimo-pardavimo sandoryje dalyvavęs įtariamasis „Baltųjų pirštinių“ atstovams pasakojo, kad sekmadienio rytą rinkėjams buvo parodyti 50 plastikinių alkoholio pilnų butelių ir žadėta, kad tai - būsimas atlygis jei bus balsuojama kaip nurodyta.

Alytaus ir Trakų rajonuose „Baltųjų pirštinių” savanorių pagalba buvo fiksuoti du vadinamos „karuselės“ atvejai, kuomet papirkti rinkėjai į rinkimų apylinkę įsinešė iš anksto pažymėtus rinkimų biuletenius ir išsinešė tuščius, kuriuos perdavė kitam papirktajam.

Savivaldybių tarybų rinkimuose varžosi per 15 tūkst. kandidatų, dėl merų postų - daugiau kaip 400 kandidatų.

Per rinkimus sekmadienį bus išrinkti 1524 tarybos nariai, įskaitant 60 būsimų merų. Tose savivaldybėse, kur meras nebus išrinktas per pirmąjį turą, t. y. nesurinks daugiau kaip pusės rinkėjų balsų, po dviejų savaičių kovo 15-ąją vyks antrasis merų rinkimų turas.

Dėl Seimo nario mandato Žirmūnuose varžosi 12 kandidatų. Prireikus, antrasis turas čia irgi bus rengiamas kovo 15 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių