Šią savaitę numatomi permainingi orai

Pirmadienį didesniojoje dalyje Lietuvos rajonų pustys, tačiau oro temperatūra šiek tiek pakils. Kitomis savaitės dienomis laukia itin permainingi orai.

Kaip Lietuvos radijo laidai „Ryto garsai“ teigė sinoptikas Vytautas Sakalauskas, pirmadienį link Lietuvos artėja nemalonus sniegingas ciklonas.

„Mažiau sniego bus tik šiaurės vakariniuose rajonuose, o pietinėje ir rytinėje šalies dalyje snigs ir stipriai“, – sakė V. Sakalauskas.

Anot sinoptiko, pirmadienį vidutinio stiprumo vėjo kryptis keisis kas valandą, bet šaltis po truputį švelnės. Šalčiausia vis dar išliks šiaurinėje šalies dalyje – apie 8 laipsnius šalčio. Pietiniame šalies pakraštyje bus apie 2 laipsnius šalčio.

Kitomis dienomis, kaip pastebėjo V. Sakalauskas, orai bus labai permainingi. Antradienį ciklonas pamažu paliks Lietuvą, tad sniego po truputį mažės, bet naktį vis dėlto daugelyje rajonų dar pasnigs, dieną – vietomis. Naktį, anot sinoptiko, laikysis 8–13, o dieną – 3–8 laipsnių šaltis. Baltijos pakrantės ruože galimas atodrėkis.

„Trečiadienio naktį jau žymesnio sniego nesulauksime, tačiau atsiras daugiau pragiedrulių ir bus šaltoka, temperatūra pažemės iki 13–18 laipsnių šalčio, tik prie jūros vėl šilčiau.

Dieną jau vėl pasirodys sniegas ir laikysis 4–9 laipsnių šaltukas“, – prognozavo V. Sakalauskas.

Kaip pažymėjo sinoptikas, šventinių dienų orus lems ciklonai, todėl jie bus labai nepastovūs ir, greičiausiai, su krituliais.


Šiame straipsnyje: oraikeliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių