Italės kauniečius sužavėjo šokiu ant sienos

Šeštadienio vakarą kelių šimtų žiūrovų minia prie M.Žilinsko galerijos Kaune sulaikiusi kvapą stebėjo dviejų italių šokį ant vertikalios sienos.

Vadinamąjį vertikalųjį šokį į Lietuvą pirmą kartą atvežė 20-asis tarptautinis modernaus šokio festivalis, siūlantis pažintis su šiuolaikinio šokio kolektyvais iš skirtingų žemynų.

Šeštadienio vakarą žiūrovų minia būriavosi prie M.Žilinsko galerijos pastato. Dešimtą valandą vakaro užgeso šalia stūksantys Laisvės alėjos šviestuvai ir Įgulos bažnyčios apšvietimas. Neatsitiktinai – apšvietimas iš jungtas tam, kad neblaškytų žiūrovų dėmesio. Netrukus mėnulio pilnatis ir galingi prožektoriai iš tamsos išplėšė nemažą galerijos sienos stačiakampį. Prisikabinusi prie ant pastato stogo pritvirtintu lynu, į šviesos stačiakampį įsliuogė viena italų trupės „Il posto“ šokėjų. Kurį laiką šokusi su kauke, žiūrovams neleidusia atsirinkti, kur šokėjos veidas, kur – nugara, ir taip, atrodo, kūrusi priešingus gamtai judesius, vėliau italė nusimetė kaukę. Į šviesos figūrą užsikėlus antrajai šokėjai, prasidėjo įspūdingas sinchronizuotas šokis, su, atrodytų, nepaklūstančiais fizikos dėsniams judesiais, šuoliais, persivertimais, kabojimais žemyn galva. Italės Marianna Andrigo ir Elena Annovi šoko skambant elektroninei ir gyvai saksofonu grojusio kompozitoriaus, vieno iš pasirodymo režisierių Marco Castelli muzikai. Pasirodymą lydėjo aplodismentų banga ir „Bravo“ šūksniai.
„Nieko įspūdingesnio nebuvau mačiusi. Atrodė, tarsi šokėjos būtų buvusios nesvarumo būsenoje, skraidžiusios“, – susižavėjimo matytu reginiu neslėpė Kauno bienalės vadovė menotyrininkė Virginija Vitkienė. Šokis menotyrininkei sukėlė apmąstymų, kaip kitais metais vyksiančios tekstilės bienalės metu tekstilininkai galėtų bendradarbiauti su tarptautiniu modernaus šokio festivaliu.
„Tai, ką matėme čia – labai gražu, labai įdomu. Lankiausi ir kituose festivalio pasirodymuose, viskas, ką mačiau, įspūdinga, bet man asmeniškai didžiausią įspūdį paliko šveicarų  trupės „Alias“ ir japonės iš Prancūzijos „A.lter S.essio“ pasirodymai“, – sakė vertikalų šokį su šeima stebėjusi kaunietė Audronė Šimelienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių