Klaipėdoje - verslininkų ir muitininkų diskusija

Klaipėdoje vykusiame regioninio muitinės konsultacinio komiteto pakomitečio posėdyje diskutuota verslui ir muitinės pareigūnams svarbiomis temomis ir aktualiais klausimais.

Posėdyje kalbėta apie antikorupcinių priemonių įgyvendinimą ir kovos su korupcijos reiškiniu gerinimą bei apie muitinėje įvykusius ir netolimoje ateityje vyksiančius veiklos pokyčius.

Posėdyje kalbėta apie korupcijos sąvoką, diskutuota apie galimas prielaidas jai atsirasti bei priemones jai užkirsti kelią ir taikomą atsakomybę už ją. Aktyviai diskusijoje dalyvavę verslininkai ir muitinės pareigūnai vieningai sutarė, kad korupcijos reiškinyje dalyvauja dvi suinteresuotos pusės: duodančioji ir imančioji ir, kad atsakomybė tenka ir vienai, ir kitai pusei. Diskusijos metu taip pat pripažinta, kad bendras darbas visuomet yra produktyvesnis ir duoda geresnių rezultatų, tad kovoti su šiuo neigiamu reiškiniu yra pasirengusi ir verslo bendruomenė, ir muitinės administracija.

Nemažai diskusijų ir klausimų susilaukė ir posėdyje nagrinėtas klausimas apie kitų metų pradžioje laukiančias naujoves. Uoste dirbantys verslininkai informuoti, kad nuo 2011 m. sausio 1 d. muitinei reikės pateikti išankstinę informaciją apie iš trečiųjų šalių įvežamas prekes. Gabenant prekes jūrų transportu – pavyzdžiui, konteineriais, informaciją reikės pateikti ne vėliau kaip 24 val. iki prekių pakrovimo į laivą išvykimo uoste, gabenant jūrų transportu birius arba palaidus krovinius – ne vėliau kaip prieš 4 val. iki atvykimo į pirmąjį Bendrijos muitų teritorijoje esantį uostą. Išankstinę informaciją elektroniniu būdu galės pateikti krovinio vežėjas, gavėjas, importuotojas, ekspeditorius arba laivo agentas.

Verslininkai taip pat informuoti, kad nuo 2011 m. sausio 3 d. iki 2011 m. balandžio 30 d. Klaipėdos teritorinės muitinės Pilies jūrų uosto poste bus atliekamas bandomasis projektas, taikant Bendrosios deklaracijos laikinajam saugojimui duomenų pateikimą, naudojant informacinę sistemą KIPIS, siekiant įvertinti ar naudojama krovinių ir prekių, gabenamų per Klaipėdos valstybinį jūrų uostą informacinė sistema KIPIS yra tinkama bendrosios deklaracijos laikinajam saugojimui duomenų pateikimui.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos muitinėmuitininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių