Klaipėdos uosto direkcija nebeskirs lėšų Jūrininkų centrui

Uosto direkcija nebūdama tikra, kad Jūrininkų centre (Agluonos g. 5, Klaipėda) įkurtai VšĮ „Tarptautinė jūrininkų konsultavimo misija“ skiriamos lėšos naudotos skaidriai, nebenumato skirti lėšų šiai viešajai įstaigai.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto įstatyme nustatyta, kad viena iš Uosto direkcijos funkcijų yra organizuoti socialinį-buitinį jūrininkų aptarnavimą. Įstatymas nedetalizuoja, kaip turėtų būti organizuojamas jūrininkų socialinis-buitinis aptarnavimas, taip pat įstatyme nenustatyta skirti lėšų vienam konkrečiam juridiniam asmeniui.

VĮ Registrų centro duomenimis, jūrininkų aptarnavimo paslaugas teikia Jūrininkų centre (Agluonos g. 5, Klaipėda) įkurta VšĮ „Tarptautinė jūrininkų konsultavimo misija“, kuriai per pastaruosius šešerius metus (2006–2011 m.) Uosto direkcija skyrė iš viso 300 860,00 Lt. (2010 metais – neskirta nė lito, o 2011 metais – 6 000,00 Lt).

Uosto direkcija pažymi, kad jūrininkų aptarnavimo paslaugas teikia ne tik VšĮ „Tarptautinė jūrininkų konsultavimo misija“, bet ir nuo 2009 metų rugsėjo mėnesio įkurta bendrovė „Jūrininkų centras“. Ši uždaroji akcinė bendrovė įkurta pertvarkius Algirdo Grybo individualią įmonę, veikusią nuo 1998 m. liepos 27 d. iki 2009 m. rugsėjo 18 d.

Tiek VšĮ „Tarptautinė jūrininkų konsultavimo misija“, tiek pelno siekiančio juridinio asmens UAB Jūrininkų centro telefono, fakso numeriai ir elektroninio pašto adresai sutampa, abiejų juridinių asmenų direktorius tas pats asmuo – Algirdas Grybas, kuris taip pat yra ir vienintelis bendrovės „Jūrininkų centras“ akcininkas. Sutampa ir abiejų juridinių asmenų funkcijos, tik bendrovė „Jūrininkų centras“ dar gali vykdyti „maitinimo ir gėrimų teikimo veiklą“.

Kai Uosto direkcijai tapo žinoma apie tą pačią veiklą vykdančias VšĮ „Tarptautinė jūrininkų konsultavimo misija“ ir bendrovė „Jūrininkų centras“, abiejų jų direktorius A. Grybas 2011 m. gruodžio 16 d. atsiuntė raštą, kuriame yra teiginys, jog „Komercinės struktūros ir viešosios įstaigos interesai sunkiai suderinami, kai jiems vadovauja skirtingi vadovai“.

„Kažkas yra negerai A. Grybo karalystėje. Man atrodo, kad jis derina ne VšĮ ir UAB interesus, o savo, kaip VšĮ „Tarptautinė jūrininkų konsultavimo misija“ ir UAB Jūrininkų centro direktoriaus interesus. O jūrininkų interesai lieka tik verkšlenančių straipsnių bei interviu pavadinimuose“, – teigė generalinis direktorius Eugenijus Gentvilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jurininkas

jurininkas portretas
tikrai nemanau, kad p.Grybas nori pasipelnyti. Pazistant p.Gryba kas daugiau jei ne jis vykdys misija, kuri dar ne vienoj pasaulio saly neatnese dideliu pelnu, o atvirksciai visad buvo subsidijuojama ir remiama uosto organizaciju, kurioms rupi ne tik pelnas, bet ir jurininku, atvykstanciu i ju uosta, socialinis gyvenimas. Nesuprantu ko tas Gentvilas taip pries Gryba uzsispyre?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių