„Muzikuojančiame kelte“ – sielos vaistas klausytojams ir atlikėjams

Šeštadienį festivalio „Muzikuojantis keltas“ šeštąjį sezoną užbaigs subtilus, jautrus, kiek šmaikštus  Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro XV tarptautinio operos ir simfoninės muzikos festivalio „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ romansų vakaras, kuris, kaip tikino organizatoriai, nepaliks abejingų. Į šį vakarą kviečiami visi, dar nesuspėję į ankstesnius festivalio ant vandens renginius – tai paskutinė tokia galimybė.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistų pasirodymas „Muzikuojančio kelto“ istorijoje – antrasis. „2007-aisiais buvome pirmieji, uostamiesčio publiką pakvietę į pasiplaukiojimą Kuršių mariomis skambant gyvai muzikai. Po penkerių metų mes ir vėl čia“, – džiaugėsi teatro solistas Viačeslavas Tarasovas.

Romansų vakaro metu žiūrovai išgirs ne tik klasikinius M.Glinkos, N.Listovo, A.Rubinšteino romansus, bet ir rusų kompozitorių sukurtas retro dainas, skambėjusias legendiniuose kino filmuose. „Rusų romansai – tai savotiškas sielos vaistas ir mums, atlikėjams, ir klausytojams, – pastebėjo solistė Jana Tarasova. – Romansuose žmogus ieško savęs ir save randa. Kai šią dvasios būseną patiria, jis paprastai įgauna naują stimulą gyventi ir kurti. Romansas padeda suvokti, kokioje gyvenimiškoje situacijoje šiuo metu esi, ir leidžia žengti toliau, jaučiantis laimingesniu, dvasingesniu. Štai čia ir slypi visa romansų trauka ir magija.“

Visų, išsiilgusiųjų tikro, gero rusiško romanso, sodraus jausmo ir trupinėlio lengvos satyros, rugpjūčio 11 d. 20 val. lauks romansų vakaras, sujungsiantis dviejų Klaipėdos festivalių idėjas. „Muzikuojančiu keltu“ po Kuršių marias keliausiantis koncertas drauge su Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistais Valerija Balsyte, Jadvyga Grikšiene, Loreta Rameliene, J.Tarasova, Natalija Urnikiene ir V.Tarasovu, smuikininke Rima Tamošiūnaite bei koncertmeistere Loreta Piaseckiene žiūrovus perkels į vieną iš A.Čechovo pjesių, kurioje, skambant rusiškiems romansams ir gurkšnojant arbatą, susipina žmonių likimai. Režisierė ir koncerto vedėja – Eglė Miškinytė.

Šis romansų vakaras – paskutinysis šią vasarą „Muzikuojančio kelto“ renginys. Po jo festivalis baigs šių metų sezoną ir leidžiantis saulei su žiūrovais atsisveikins iki kitų metų. Į paskutinį šių metų renginį bilietų dar yra. Organizatoriai kviečia pasinaudoti paskutine proga ir pradžiuginti sielą nepakartojama muzika ant vandens.

„Muzikuojantis keltas“ (keleivinis keltas „Nida“) savo keleivių tradiciškai laukia Šiaurės rage (Danės g. 1). Kuršių mariomis jis plaukia Kiaulės Nugaros link, sušokęs valsą, juda prie Jūros vartų, kur keleiviai gali pamojuoti besileidžiančiai saulei. Muzikinės kelionės trukmė – 2 val. Bilietai – po 59 Lt. Jie platinami visose „Bilietų pasaulio“ kasose, o koncerto dieną dvi valandas prieš jį bus parduodami mobilioje kasoje Šiaurės rage.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių