Pagonybę propaguoti Kaune - draudžiama?

Su plakatu rankose: "Krikščionybė Lietuvoje - okupacinė!" iš dviejų renginių jėga išprašytam kauniečiui policija kol kas negali prikirpti jokio nusikaltimo, bet tyrimą tęsia.

Kaunas - ne ta vieta, kurioje galima laisvai reikšti savo pažiūras ir nuomonę. Tuo įsitikino kaunietis Vilmantas Rutkauskas, kuris mažiau nei per mėnesį dukart buvo jėga išvarytas iš Lietuvos nepriklausomybei skirtų minėjimų.

"Stovėjau ramiai su plakatu, bet kažkas mane pradėjo stumdyti, tokios moterys dar išvadino negražiais žodžiais, prisistatė apsaugininkai. Išeiti nesutikau, todėl mane išvedė policijos pareigūnai", - pasakojo V.Rutkauskas.

Į tokią pačią padėtį kaunietis buvo patekęs ir per Vasario 16-osios minėjimą. Tada jis irgi buvo nuvežtas į Centro policijos komisariatą, bet netrukus paleistas, nes policija nerado prie ko prikibti.

"Jie man sakė: "Nepykit, bet renginio organizatoriai prašė jus pašalinti." Nesuprantu, kuo aš jiems užkliuvau. Ramiai stovėjau, ir viskas", - stebėjosi vyras.

Kaunietis taip pat lengvai tikėjosi išsisukti ir šįkart, todėl gana drąsiai antradienį pravėrė Centro policijos nuovados duris, tačiau po pokalbio su tyrėjais buvo akivaizdžiai sutrikęs - policija pradėjo tyrimą dėl galimo viešosios tvarkos pažeidimo.

"Senovės žydų judaistinė įtaka tęsiasi", - liūdnai galva palingavo įtariamasis.

"Sakyčiau, kad jis nepadarė jokio pažeidimo, bet mes turime apklausti policijos pareigūnus, apsaugos darbuotojus ir liudytojus. Tada tik spręsime, buvo pažeidimas ar ne", - sakė nuovados viršininkas Raimondas Zinkevičius.

V.Rutkauskas džiaugiasi, kad nėra vienas lauke karys. Jį palaiko ne tik šeimos nariai, bendradarbiai, bet ir visiškai nepažįstami žmonės.

Progos įgelti konservatoriams nepraleido liberalai, kurie policijos viršininką ir miesto merą paprašė pasiaiškinti, nes prieš taikų ir blaivų pilietį panaudota jėga prieštarauja laisvos šalies demokratiniams principams.

Liberalų jaunimas Andriui Kupčinskui panoro įteikti Lietuvos Respublikos Konstituciją, tačiau buvo išvarytas lauk.

Paramą jaučiantis V.Rutkauskas pagonybės išsižadėti nežada. Ir su tokiu pačiu plakatu žada lankytis kituose masiniuose Kauno renginiuose.

"Net jei nebūsiu Lietuvoje, būtinai per minėjimus atvažiuosiu į Kauną", - ryžto nestokojo kaunietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių