Vilniuje stabdomas Mokslo centro statybų konkursas

Prieš porą savaičių architektų sukritikuotas Nacionalinio fizinių ir technologijos mokslų centro projektas stabdomas, pranešė „Lietuvos ryto“ televizija. Konkurso rengėjai teigia, kad buvo įsivėlusi techninė klaida.

Pagrindine šalies fizinių ir technologijos mokslų plėtros vieta turintis tapti centras sukėlė nepasitenkinimą ir įtarimus dar nė nepradėtas statyti.

Prieš porą savaičių architektai sukritikavo šimto milijonų litų vertės Mokslo centro Saulėtekio alėjoje kūrimo konkursą, nes architektūrinio sprendimo nuvertinimas ir pateikti terminai kelia įtarimų, kad konkurso nugalėtojas gali būti iš anksto žinomas.

Vilniaus universitetas kartu su Vilniaus Gedimino technikos universitetu, Chemijos, Fizikos ir Puslaidininkių fizikos institutais ketina įgyvendinti vieną iš Integruoto mokslo, studijų ir verslo centro (slėnio) „Saulėtekis“ plėtros programos projektų. Jo metu sostinės Saulėtekio alėjoje turėtų būti sukurtas Nacionalinis fizinių ir technologijos mokslų centras. Juo ketinama sujungti fizinių ir technologijos mokslų infrastruktūrą, skirtą plėtoti lazerių, šviesos technologijų, medžiagotyros, nanotechnologijų, puslaidininkių fizikos, elektronikos ir susijusius mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros darbus.

Lietuvos architektų sąjunga išplatino pranešimą, kuriuo reikalauja stabdyti Mokslo centro viešųjų pirkimų konkursą. Architektų sąjungai užkliuvo tai, kad konkursas iš karto buvo paskelbtas rangovams, t.y. statybos bendrovėms, kurios kartu turėtų pateikti ir pastato projektinius pasiūlymus, nors pagal įprastą tvarką pirmiausia atskiru konkursu reikėtų išsirinkti būtent architektų parengtą sprendimą.


Šiame straipsnyje: mokslo centrasstatybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių