Karas keliuose: daugėja tragiškų avarijų miestuose

Avaringumo situacija šalies keliuose šiemet išliko panaši kaip ir praėjusiais metais. Tačiau padaugėjo žuvusiųjų miestų gatvėse ir savivaldybių keliuose.

Eismo įvykių statistikos duomenimis, šiemet nuo metų pradžios Lietuvos keliuose žuvo 163 žmonės, per tą patį laikotarpį pernai žuvusiųjų buvo 164.

Valstybinės reikšmės keliuose žuvo 17 žmonių mažiau, tuo metu miestų gatvėse ir savivaldybių keliuose žuvusiųjų skaičius padidėjo 16-a, pranešė Susisiekimo ministerija.

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis atkreipė dėmesį, kad pažangą eismo saugos srityje stabdo prasta padėtis miestų gatvėse.

„Bendra eismo saugos situacija Lietuvoje šiemet nėra blogesnė nei pernai, bet matome akivaizdžią tendenciją, kad valstybinės reikšmės keliuose žuvusiųjų skaičius sumažėjo 17, tačiau auga didžiuosiuose miestuose. Tai prioritetų klausimas - prastėjanti padėtis miestų gatvėse rodo nepakankamą savivaldybių dėmesį eismo saugai“, – ketvirtadienį Susisiekimo ministerijoje vykusiame Valstybinės eismo saugumo komisijos posėdyje sakė ministras E.Masiulis.

Iš visų savivaldybių daugiausia žmonių žuvo Vilniaus mieste (14), Anykščių ir Kauno rajonuose (po 7). Eismo įvykių labiausiai padaugėjo Vilniaus apskrityje.

Posėdyje kartu su Vilniaus ir Kauno miestų vadovais ir saugaus eismo specialistais analizuotos eismo įvykių priežastys, svarbiausios problemos ir tendencijos.

Kaip vienos iš svarbiausių priežasčių, miestuose lemiančių didėjantį avaringumą ir žuvusiųjų skaičių, posėdyje nurodyta netinkamai įrengtos pėsčiųjų perėjos bei nepakankamas savivaldybių dėmesys eismo saugai.

2011 metais, palyginti su 2005 metais, eismo įvykių skaičius Lietuvoje sumažėjo 51,1 proc., žuvusiųjų – 61,6 proc. o sužeistųjų – 53 procentais. Tačiau toks ryškus progresas, kuris buvo juntamas 2008-2010 metais šalies keliuose, pasak Vidaus reikalų ministerijos, jau dvejus metus nestebimas.

Šią vasarą įvykusių avarijų priežastys - nepasirinktas saugus greitis, neapdairus manevravimas. Specialistai pastebi, kad nesmarkiai padaugėjo eismo įvykių, kuriuose dalyvavo neblaivūs vairuotojai.


Šiame straipsnyje: avarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

sss

sss portretas
Del visko kaltos mokyklos, kaip ismoko taip ir vaziuoja, mano laikais antra eismo juosta vaziuodavai tik kai lenkti reikedavo o dabar kiek IDIOTU(-ciu) vazineja ir pyksta kai is jos isveji. Taip ponai LT durneliai: kaip moko (kokia vaziavomo mokymo kokybe) taip ir vaziuoja ir vaziuos kol taip mokys.

gebelsas

gebelsas portretas
matyt vairuotojai akina vieni kitus lempomis ir del to nemato pesciuju....

mo

mo portretas
Dauguma vairuoja ziauriai. Kai keliu galima vaziuot 90 lekia virs simto, o lenkia visai pries atvaziuojant is priekio masinai. Mieste visi vazineja 60 ir greiciau. As vaziuoju pagal taisykles ,tai tik vienas kitas vaziuoja tvarkingai, visi kiti lekia. Posukiu persirikiuodami arba sukdami nerodo matomai is mados isejo.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių