Agentas 007 iš Žuvininkystės tarnybos

Tautos išmintis sako, kad žuvis pūva nuo galvos. O prieš kelias dienas žurnalistai nufotografavo, kad Žemės ūkio ministerijos Žuvininkystės tarnybos direktoriaus pavaduotojo Aido Adomaičio namo kieme stovi beveik nauja valdiška „Toyota RAV4“.

Pats šis faktas nieko nebūtų nustebinęs. Šalyje, kur tarnybinio transporto yra daugiau nei proto visoje valdžioje, valdininkai nuolat naudoja valdišką transportą savo reikalams. Bet šis atvejis buvo tikrai pikantiškas. Mat prie Adomaičio namų stovinti valdiška „Toyota“ buvo ne su savo, o su 28 metų senumo BMW numeriais.

Filmo apie Jamesą Bondą verta scena. Aukštas valstiečių valdomos Žemės ūkio ministerijos valdininkas kasdien su atsuktuvu po kelis kartus keičia tarnybinio automobilio numerius tik tam, kad neįkliūtų su valdiška mašina prie namų.

Įžūlumas, sumišęs su komišku iš kolchozo burokus vagiančio fermos vedėjo godumu?

Kas teisybė, tai ne melas. Labai norėdami galėtume smagiai pažvengti iš to, kokius tipus iš kolchozinių voratinklių traukia valstiečiai.

Bet juokas užstringa, kai pasiklausai Žuvininkystės tarnybos darbuotojų skundų. Pvz., kad čia jau kuris laikas pusė darbuotojų verčiami vykdyti ne savo funkcijas, nes daugybė etatų neužimta, o ką tik priimti darbuotojai Klaipėdoje darbuose nesusigaudo.

Vėluoja net algos, nes nėra kam jų apskaičiuoti, o čia verdamą žuvienę pagaliu maišo viceministras Bogdanovas ir ministro patarėjas Žilinskas, nes tarnybai paskirtas vadovauti Kazlauskas taip pat nesusigaudo žuvininkystėje. Na, o jo pavaduotojas, kaip jau suprantate, nemažai laiko praleidžia su atsuktuvu rankose.

Taip pūva žuvis Žuvininkystės tarnyboje. Nuo galvos. Ir ta galva nėra Žemės ūkio ministerijoje, nors jos atsakomybės taip pat niekas nepanaikino. Nei dėl žuvininkystės, nei dėl atviros žemgrobystės.

Nepaisant to, Žemės ūkio reikalus turinčios ištirti komisijos Seime nebus. Nebus parlamentinio tyrimo, kodėl tuo metu, kai įstatymas leidžia vienam žmogui turėti tik 500 ha ariamos žemės, Seimo valdančiosios daugumos lyderis Karbauskis, ir ne tik jis, žemės turi kone 35 000 ha.

Parlamentinio tyrimo nenori Karbauskis. Todėl Seimo Kaimo reikalų komitetas projektą dėl Žėmės ūkio sektoriaus tyrimo atmetė, motyvuodamas, kad valstybės institucijos jau pradėjo tokius tyrimus.

Tai – melas. Tokio tyrimo niekas Lietuvoje neatlieka. Taigi Kaimo reikalų komiteto pirmininkas, garbingas ūkininkas, 11 vaikų tėvas Stančikas ir dar 4 komiteto nariai sąmoningai melavo, kad padėtų savo partijos lyderiui išsaugoti ir veidą, ir žemes prie jo.

Tą patį padarė ir Širinskienės vadovaujamas bei valstiečių dominuojamas Teisės ir teisėtvarkos komitetas, kuris siūlymą dėl parlamentinio tyrimo apsvarstė vos per 10 minučių ir jį atmetė.

Ar turėtume stebėtis?

Nebent tie, kurie buvo patikėję „Naisių vasaros“ serialo makaronais ir valstiečių kalbomis apie skaidrumą. Karbauskis valdžią paėmė ne tam, kad atiduotų 34 500 ha, sau pasilikdamas tik 500. Ūkiškai kalbant, valdžia imama tam, kad galėtum paimtą žemę ir mišką dar ir apsitverti nuo įkyrių teisybės ieškotojų.

Šiandien visos valdžios šakos lenktyniauja raportuodamos apie tai, kad Karbauskis viską visada darė teisėtai.

Vyriausioji rinkimų komisija nusprendė, kad „Agrokoncerno“ išlaikomas laikraštis „Naisių žemė“  nereklamavo Karbauskio, nes jis paminėtas tik 11 kartų ir šalia neparašyta, kad ponas yra partijos vadas. Kai kas nors įdės reklamą su vyno buteliu, bet neparašys, kad tai vynas, baudžiamas nebus, ane?

Baisioji STT raportavo, kad dėl 11 ha prie Kauno marių aptverto miško, aplinkosaugininkų papirkimo taip pat vsio zakonno. Kas būtų pagalvojęs kitaip.

Kokia išvada? Pirmųjų metų veidmainystė valdžioje baigėsi. Valstiečiai skuba naudotis valdžios teikiamomis galimybėmis. O paskui Karbauskį ir kitus aukštybėse skuba ir ministerijų mažutėliai.

Kiekvienam savo. Valstiečių galvai dirba Seimo dauguma, VRK ir STT. O kol žuvis pūna nuo galvos, uodegoms tenka pačioms su atsuktuvu numerius ant valdiškos mašininkės prisukinėti. Kad bent šis tas nubyrėtų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintaras P.

Gintaras P. portretas
Galvojau, kad Valatka bus tas agentas, o pasirodo čia jis pats rašo! Suskis prasmirdęs ne žurnalistas jis, užsakomuosius straipsnius tik pyškina. Ožių gaujos vergas.

A.A

A.A portretas
Gaila, kad nera Algirdo Patacko, protingas zmogus buvo, parode kas yra kas

.''korupcijos pazabojimas''

.''korupcijos pazabojimas'' portretas
sitas PROFIL FAS tegul papasakoja apie KGBistu paskelbtus sarasus, apie kilnojamas zemes ir kitas negeroves i kurias imerke uodegas konservai,
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

  • Komunalinė laisvės devalvacija
    Komunalinė laisvės devalvacija

    Nors praėjo jau 34 metai nuo bolševikmečio, tačiau ir vėl stebime paradoksą – vis agresyviau veisiasi tie, kuriems laisva Lietuva – anoks čia gėris. Nepriklausomybė jiems ne tik ne vertybė, bet ir atsainių abejonių objektas. Ką d...

    2
  • Šiuolaikinis folkloras
    Šiuolaikinis folkloras

    Gyvenimas kėsinasi perrašyti folklorą. Patarlę „Davė Dievas dantis, duos ir duonos“ jau reikėtų pakeisti: „Atėmė Dievas dantis, atims ir duoną“. Jokių metaforų įžvelgti nereikia – pakaks suvokti tiesmukai. Nete...

    1
  • Mobingo skvernai
    Mobingo skvernai

    Faktas. Pravieniškių kalėjimo pareigūnai kurstė sunkius nusikaltimus padariusius nuteistuosius pabėgti. Tačiau tie neskubėjo: spyriojosi, branginosi. O ko tikėtis iš piktadarių? Prižiūrėtojai buvo atkaklūs: siūlė pinigų, be to, pa...

    1
  • L. Savickas: neleisime teisiniuose procesuose užvilkinti sumokėtų baudų grąžinimo žmonėms
    L. Savickas: neleisime teisiniuose procesuose užvilkinti sumokėtų baudų grąžinimo žmonėms

    Baudas iš gyventojų rinko drąsiai, o dabar net paaiškėjus, kad tai darė neteisėtai, pinigų grąžinti neplanuoja. ...

    1
  • Metamorfozės. Koba
    Metamorfozės. Koba

    Josifo Visarionovičiaus Džiugašvilio (1878–1953) vaikystės ir paauglystės laikais dabartinės Gruzijos (Sakartvelo) valstybės žemės buvo gili Romanovų imperijos provincija, kurioje ko nors pasiekti norintis žmogus būdavo verčiamas atsis...

    7
  • Š. Vaitkus sveikina Kretingos merą: nereikia pykti ant Palangos
    Š. Vaitkus sveikina Kretingos merą: nereikia pykti ant Palangos

    Gerbiamas Kretingos rajono savivaldybės mere Antanai Kalniau, sveikinu ir kviečiu arbatos puodeliui. ...

    23
  • „Antroji Lietuva“ nenusileis „Pirmajai Lietuvai“
    „Antroji Lietuva“ nenusileis „Pirmajai Lietuvai“

    Lietuva atšventė 34-uosius atkurtos Nepriklausomybės, Laisvės metus. Per kelis dešimtmečius ėjome nelengvu Lietuvos keliu. Buvo sunku, nors ir dabar ne visiems yra lengva socialiai gyventi, įsitvirtinti mūsų gražioje tėvynėje. ...

    2
  • Linkėjimai iš Kremliaus
    Linkėjimai iš Kremliaus

    Senų gerų įpročių atsikratyti sunku, o neretai ir iš viso neįmanoma. Tai liudija pastarasis brutalus išpuolis Vilniuje prieš didžiausio Kremliaus priešo A. Navalno (kuris toks liko net miręs) bendražygį L. Volkovą. Užpuo...

    2
  • Šventos dviprasmybės
    Šventos dviprasmybės

    Popiežiaus Pranciškaus valdoma katalikų bažnyčia išjudino Kubos ir JAV santykius. Ne be pirmojo popiežiaus iš Lotynų Amerikos pastangų prie derybų stalo sėdo ketvirtį milijono gyvybių nusinešusio konflikto Kolumbijoje pus...

    5
  • Būtis – lyg telefono kopija
    Būtis – lyg telefono kopija

    Praėjusią savaitę įvyko tragedija, lėmusi atominį sąmyšį šalyje: dingo socialiniai tinklai „Facebook“, „Messenger“ ir „Instagram“. Kuriam laikui. ...

    8
Daugiau straipsnių