Sveikatos apsauga pagal Verygą: trauklapis irgi vaistas, tik spalva skiriasi

Nuo balandžio 1-osios Vyriausybė planuoja apvogti visus be išimties sergančius žmones, atimdama iš jų galimybę gauti tokių vaistų, kurie jiems tinka labiausiai. Valdžia vers visus ligonius pirkti tik patį pigiausią kompensuojamą vaistą.

Ši politinė žulikystė ypač rafinuota, nes valdžia totalų žmonių apšvarinimą planuoja neva norėdama sutaupyti jūsų pinigus. Bus taupoma jūsų sveikatos sąskaita, nors jos už jokius pinigus nenupirksi.

Sveikatos apsaugos viceministrė K. Garuolienė tvirtina, kad nėra jokio skirtumo tarp modernių patentinių ir pasenusių generinių vaistų, nes veiklioji medžiaga ta pati, o skiriasi tik pakuotė, tablečių spalva ir forma. Gal ji teisi?

Kai jūs savo dyzeliniam automobiliui keičiate tepalus, autoserviso mechanikas paklausia: ar kišim kiniškus daiktus, ar normalius? Kodėl autoserviso mechanikas to klausia? Juk veiklioji medžiaga – ta pati, skiriasi tik spalva ir kaina. Ogi todėl, kad su generikais net automobilis ilgai netrauks.

O paklauskit ponios Garuolienės, ar ji siūlo nuolat valgyti tik pagreitintu būdu išaugintų pigių broilerių, ar vis dėlto geriau valgyti mažiau, bet keliskart brangesnę vištą, pirktą iš ūkininko? Ką viceministrė jums pasakytų? Kad veiklioji medžiaga – ta pati, skiriasi tik vištos spalva ir forma?

Baikit, nemanau. Tai kodėl ji jums bet kokia kaina, tinka ar netinka, rekomenduoja jūsų gydytojas ar ne, per prievartą kiša broilerinius vaistus?

Kodėl valstybė kiša nagus į ligonio kišenę – juk tai ne valstybė, o jūs patys iki šiol primokėdavote skirtumą tarp broilerinių vaistų ir geriausių vaistų? Kodėl valstybei staiga pasidarė be galo „svarbu“, kuriai kompanijai tą pačią mokesčių mokėtojų pinigų sumą įteikti?

Ar tai nėra Verygos ministerijos korupcija bandant didžiulius pinigus permesti į mažiau patikimų vaistų tiekėjų kišenes, paaiškės ne iš karto. Kas aišku jau dabar?

Tai, kad Sveikatos apsaugos ministerija, aiškindama, jog skiriasi tik tablečių spalva, pakuotė ir forma, meluoja per akis.

Sveikatos mokslų universiteto profesorius M. Stankūnas su aiškiomis nuorodomis į rimtus šaltinius demaskuoja veryginį melą. Pavyzdžiui, lygindamas patentinį „Tavanic“ ir generinį „Ranbaxy“ profesorius įrodo, kad smarkiai skiriasi ir vaistų sudėtis. Nes vaistų sudėtis nėra tik veiklioji medžiaga.

Profesoriaus teigimu, Verygos ministerija kalba netiesą, teigdama, kad jokiais moksliniais tyrimais neįrodyta, jog vartojant generinius vaistus nepageidaujamos alerginės ir kitos reakcijos pasireiškia dažniau. Moksliniai tyrimai seniai įrodė patentinių vaistų pranašumą prieš generinius. Tarkim, gydant vaikus su menka arba neišsivysčiusia skydliauke ar gydant osteoporozę.

Ar profesorius Stankūnas yra prieš generinius vaistus apskritai? Žinoma, ne. Niekas prieš juos nėra nusistatęs iš principo. Medicina be generikų neįsivaizduojama.

Profesorius Stankūnas tik nori pasakyti Skvernelio Vyriausybei, kad neturėtų būti aklai vaikomasi vaistų pigumo, o nuspręsti, kokio vaisto reikia, gali tik gydytojas ir ligonis, o ne kitoje dimensijoje gyvenantis ministras Veryga.

Apskritai vaistų klausimas nėra tik vaistų klausimas. Tai – mūsų laisvės klausimas. Laisvės priešai laisvoje šalyje jūsų laisvę atima pamažu ir dažniausiai su daugumos pritarimu.

Iš pradžių jie atima laisvę turėti vaikų poroms, kurios jų negali turėti. Tokių nėra daug. Dauguma ploja. Paskui jie atima iš kitų laisvų žmonių jų vyną ir alų, bet ne bambalius iš prasigėrusiųjų. Tuos, kurie tai kritikuoja, apšaukia nupirktais alkopramonės. Dauguma ploja. Cituoja Verygos propagandos skaičius apie už Rusiją labiau prasigėrusią Lietuvą, kur teisybės tiek pat, kiek vodkos – atsuktuve: 50:50. Geriate kaip sultis, svaigstate kaip nuo degtinės.

Dar vėliau jie ima plėšyti jūsų žurnalus. Smulkmena, sako dauguma, ir vėl ploja. Tada laisvės priešai atima jūsų vaistus ir pakiša nei šiokius, nei tokius: pirksi arba dvėsi. Jūs nebeplojate. Laisvės priešai prisikasė ir iki jūsų. Padėti jums nebėra kam. Nesisielokit, broliai, toliau atiminėti jūsų laisvę bus daug lengviau. Už mūsų – tik Putino Rusija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senjore

senjore portretas
ar jis psichiatras,ar tik psichologas,jei pastarasis tai jis tik kalbeti gerai sugeba,bet nesupranta apie vaistu poveiki organizmui,bei gydyma,20-metu vaistas Tiroxinas skydliaukes funkcijai palaikyti nereikejo jokio recepto,o dabar nebeparduoda be recepto,kaip ir kaptoprilio.sie vaistai yra butini,ir kiekviena karta nepabegiosi pas gydytoja kad israsytu recepta,kaptoprilis-tai greitoji pagalba kraujospudziui sumazinti,kaip galima sitaip elgtis su zmonemis.insultas-tai baisu,nei vienas nera apsaugotas nuo sios klastingos ligos,

ligone

ligone portretas
o norint nusipirkti trauklapi irgi reikes recepto

serganti

serganti portretas
Man lb nepatinka p.Valatka, bet si karta jis teisus.Karti patirtis irode [mano atveju] pakeitus vaistus i generinius atsirado labai blogi papildomi sveikatos sutrikimai, kurie isnyko vel pradejus naudoti patentinius vaistus. Tik prie ko cia Putinas?
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

  • Jūros liga Trijų jūrų iniciatyvoje
    Jūros liga Trijų jūrų iniciatyvoje

    Geležinės uždangos jau seniai nebėra. Tačiau jos šešėlis dar juntamas. Kelių, geležinkelių, oro, energetikos ir kitokios jungtys yra prastesnės toje Europos pusėje, kuri patyrė komunistinį valdymą. Ypač prasta situacija dėl &Scaro...

  • Nevertiname, ką turime, prarandame – verkiame
    Nevertiname, ką turime, prarandame – verkiame

    Manau, kad kiekvienas žmogus tai galėtų pritaikyti sau, prisimindamas anapilin iškeliavusius artimus žmones ir nepanaudotą laiką bendravimui su širdžiai mielais. Bet šiandien ne apie tai. ...

    1
  • Kai net ir galvai reikia renovacijos
    Kai net ir galvai reikia renovacijos

    Atšyla oras, pakyla noras. Visų pirma, ginčytis, piktintis ir leisti žvygauti emocijoms dėl šildymo sezono (ne-)pabaigos. ...

    8
  • Vidaus vartojimas – Lietuvos ekonomikos augimo variklis
    Vidaus vartojimas – Lietuvos ekonomikos augimo variklis

    Išankstiniai indikatoriai rodo, kad ekonominis aktyvumas Lietuvoje laipsniškai atsigauna. Vis dėlto, kol daugelis pagrįstai Lietuvos ekonomikos atsigavimą sieja su eksporto ir pramonės rodikliais, vidaus vartojimas tampa ypač svarbiu kompone...

    1
  • Belaukiant kuklesnių palūkanų, mažėja manančiųjų, kad būstas pigs
    Belaukiant kuklesnių palūkanų, mažėja manančiųjų, kad būstas pigs

    Pirmą šių metų ketvirtį padaugėjo gyventojų, kurie mano, kad būstas per artimiausius dvylika mėnesių brangs arba jo kaina nesikeis. Prasčiausi gyventojų lūkesčiai dėl būsto kainų buvo lygiai prieš metus. Tai, kad, atsižvelgus į ...

  • Šašo krapštymas
    Šašo krapštymas

    Virtualios realybės filmą „Angelų takais“, leidžiantį persikelti į M. K Čiurlionio paveikslus, pamatė 300 tūkst. žmonių. Įsitikinę jo terapine galia, filmo kūrėjai nutarė parodyti jį kalėjime. Visų mačiusiųjų įspūdžiai pana...

    6
  • Virtualybės tironija
    Virtualybės tironija

    Paskutiniajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje kino režisierius, rašytojas Vytautas V. Landsbergis, lankydamasis Niujorke, filmininko ir poeto Jono Meko studijoje, įrašė jųdviejų tarpusavio pašnekesį apie gandus, arba, kaip t...

    1
  • Mažu apsiginsim
    Mažu apsiginsim

    Jonas buvo neramus, vaikščiojo palei sieną, rankoje laikė kačergą. Beveik naują ir iš gero metalo. Tačiau atsirado problema ir Jonui teko svarstyti: kuo geriau gintis – kačerga ar automatu. Žinoma, kad pastaruoju. Bet vėl problema...

    4
  • Velnio sėkla televizijoje
    Velnio sėkla televizijoje

    Likus keliems mėnesiams iki Jekaterinos Svanidzės (1885–1907) mirties, Josifas Visarionovičius Džiugašvilis (1878–1953) nuvyko į Antrojo reicho (1871–1918) miestą Štutgartą, kuriame turėjo vykti Septintasis (1907 m. rugp...

    8
  • Kultūra keičia kryptį
    Kultūra keičia kryptį

    Norom nenorom nauja istorijos tėkmė brėžia naujas, tik tam metui būdingas kultūros kryptis. Taip randasi nauji terminai, nauji herojai, naujos vertybės. ...

Daugiau straipsnių