Per devynis mėnesius – 15 tūkst. iškvietimų dėl smurto šeimoje

Šių metų sausio - rugsėjo mėnesiais policija sulaukė daugiau kaip 15 tūkst. iškvietimų dėl smurto šeimose.

Dėl pusšešto tūkstančio atvejų jau pradėti ikiteisminiai tyrimai, dėl maždaug pusseptinto tūkstančio pranešimų procesiniai sprendimai dar nepriimti. Ikiteisminius tyrimus atsisakyta pradėti dėl beveik 3 tūkst. iškvietimų.

Šią policijos statistiką penktadienio rytą surengtoje spaudos konferencijoje pristatė parlamentarė, Žmogaus teisių komiteto narė Dalia Kuodytė.

Ji spaudos konferencijoje taip pat dėstė, kad, policijos duomenimis, nuo metų pradžios stebima panešimų apie smurtą mažėjimo tendencija - metų pradžioje pranešimų buvo gaunama daugiausia, vėliau jų mažėjo.

„Visiškai akivaizdu, kad problemų laukas - didžiulis“, - smurto šeimoje paplitimą vertino D.Kuodytė.

Apie institucijų pastangas kovoti su šiuo reiškiniu penktadienį diskutuojama Seime rengiamoje konferencijoje. Joje bus analizuojama, kaip įgyvendinamas pernai gruodžio viduryje priimtas Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas.

Kaip spaudos konferencijoje pažymėjo D.Kuodytė, įgyvendinant įstatymą yra trikdžių, tad juos analizuojant bus siūloma keisti minėtą įstatymą.

Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas pradėjo galioti praėjusių metų gruodžio viduryje. Jame numatyta galimybė smurtautoją iškeldinti iš namų ir uždrausti jam kontaktuoti su smurtą patyrusiu asmeniu.

Dokumentas numato, kad policijos pareigūnai ikiteisminį tyrimą privalo pradėti ir tuomet, kai nėra aukos raštiško pareiškimo. Anksčiau pareigūnai tvirtino esantys bejėgiai kovoti su smurtu šeimose, nes neturėjo teisės imtis priemonių, jei nebūdavo aukos raštiško skundo, o ir trumpam sulaikyti smurtautojai paleisti iš areštinės grįždavo į bendrus su auka namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

qwer

qwer portretas
scenarijus aiskus: aferistes suprovokuoja kokinors skandaliuka o paskui paskambina i policija ir vyra isvaro is namu, o aferiste paskui pasijima meiluzi su kurio gyvena.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių