Gaisrą Tytuvėnuose tyrę prokurorai neatskleidžia, kam pateikė įtarimus

Gaisrą Tytuvėnų bažnyčios ir vienuolyno ansamblyje tyrę Šiaulių prokurorai pranešė vienam asmeniui įteikę pranešimą apie įtarimus dėl neatsargaus turto sunaikinimo pažeidžiant saugumo taisykles ir dėl tarnybos pareigų netinkamo atlikimo.

Kam pareikšti įtarimai, teisėsauga neatskleidžia, tačiau teigia, kad įtarimų sulauks ir dar daugiau asmenų.

„Pranešimų apie įtarimą turinio prokurorė nekomentuos, kadangi ketinama įtarimus pareikšti ir kitiems asmenims“, - ketvirtadienį pranešė Šiaulių apygardos prokuratūra.

Kaip teigiama pranešime, „labiausiai tikėtina“, kad gaisras kilo savaime užsiliepsnojus degioms medžiagoms.

„Ikiteisminio tyrimo metu gauta specialisto išvada, kurioje nurodyta, kad gaisro židinio zona buvo šalia eksploatuojamo kieto kuro šildymo katilų dūmtraukio. Labiausiai tikėtina gaisro kilimo priežastis – degių medžiagų (pastato medinių stogo konstrukcijų) savaiminis užsiliepsnojimas dėl vienuolyno pastato palėpėje įrengto eksploatuojamo kieto kuro katilų dūmtraukio poveikio“, - teigia prokurorai.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas iškart po sausio 26-ąją Kelmės rajone, Tytuvėnų miestelyje esančiame Tytuvėnų vienuolyno ansamblyje ir Šv. Mergelės Marijos bažnyčioje kilusio gaisro, kurio metu apdegė kultūros paveldo objektai – pastatai ir galimai buvo sunaikintos ar sugadintos kultūrinės vertybės.

Šiaulių apygardos prokuratūros vadovybės sprendimu tyrimui atlikti sudaryta pareigūnų tyrimo grupė, susidedanti iš Šiaulių apygardos ir Kelmės rajono apylinkės prokurorų, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato, Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnų. Tyrimo grupei vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorė Jūratė Tamašauskienė.

Prokurorės teigimu, tyrimo metu nustatyta, kad naudojantis Tytuvėnų bernardinų vienuolyno ansamblio pastatais buvo užtikrinti priešgaisrinės apsaugos reikalavimai. Vykdant Tytuvėnų bernardinų vienuolyno ansamblio pastatų priešgaisrinius techninius patikrinimus, buvo laikomasi norminių aktų reikalavimų.

Per Tytuvėnų Šv. mergelės Marijos Angelų Karalienės bažnyčioje ir Bernardinų vienuolyno ansamblyje sausio 26 dieną kilusį gaisrą išdegė apie 1 tūkst. kvadratinių metrų vienuolyno stogo, apdegė ir apanglėjo bažnyčios medžio stogo konstrukcijos, sudegė dalis sakralinio meno muziejuje eksponuotų liturginių reikmenų, gesinant gaisrą nuo vandens nukentėjo vienuolyno pirmojo aukšto freskos.

Po gaisro pasigesta 60 kultūros vertybių, iš kurių 24 įtrauktos į Kultūros vertybių registrą.


Šiame straipsnyje: TytuvėnaiTytuvėnų bažnyčia

NAUJAUSI KOMENTARAI

aa

aa portretas
vagiu darbas o kalte suvers nekaltiems. mafija savu nekaria

Gėda

Gėda  portretas
Kaip jie gali atskleisti, jei visas pastangas deda tam kad pteikti kaltinimus Venckam ir Kedžiam. Kitų rūpėsčių jiems nėra. Gėda gyventi tokioje valstybėje.

Neabejoju

Neabejoju portretas
Kulturos paveldo apsaugos departamentas liks nenubaustas. Globoja koncervatoriai. Stancikiene su chebra turejo pasikrutinti ...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių