Lietuvoje, kaip ir visoje Europoje, kanapių vartojimas auga

Kanapių produkcijos vartojimas Europoje, taip pat ir Lietuvoje, auga, rodo Europos narkotikų ir narkomanijos stebėsenos centro (EMCDDA) ataskaita.

Centras atkreipia dėmesį, kad vis daugiau vartojama Europos šalių viduje pagamintų džiovintų kanapių. Ši kanapių rūšis ypač plačiai paplitusi Rytų ir Vidurio Europos šalyse.

Dešimtyje šalių, tarp jų – ir Lietuvoje, džiovintos kanapės sudarė 90 proc. šio narkotiko rinkos, o 10 proc. – kita kanapių rūšis, vadinamoji kanapių derva, kuri yra importuojama.

Daugiausia kanapių dervos į Europą patenka iš Maroko per Ispaniją ir Portugaliją.

„Šiandien Europoje, kur begyventum, tikėtina, kad nelabai toli perkamos arba parduodamos kanapės“, – sako EMCDDA direktorius Wolfgangas Goetzas.

Anot centro, Europoje kasmet konfiskuojama apie 700 tonų kanapių produkcijos, iš jos apie 600 tonų – kanapių dervos.

Daugiau nei 78 mln. europiečių nuo 15 iki 64 metų bandė kanapių, o apie 9 mln. jaunų europiečių (15-34 metų) vartojo jų pastarąjį mėnesį, teigia centras.


Šiame straipsnyje: kanapėsnarkotikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

tikra

tikra portretas
beda,daugiau ruko- maziau geria.. kubilius biudzeto nesurenka

Kas Kas

Kas Kas portretas
Tai legalizuotumete, kaip Olandijoje- kiekvienas coffe schopas tures ribota klientu kiekz, kurie bus registruoti ir jiems bus parduodamas ribotas kanapiu kiekis- ir pensininkai ramiau gyventu, nes y biudzeta butu surenkama gerokai daugiau pinigu ir y juodaja rinka patektu maziau "juodu" pinigu, kurie toliau gimdo nusikalstamas veiklas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių