Mongoliukas teisme H.Daktarą palygino su Stalinu

Henriko Daktaro giminaitis Deivis Ganuskauskas, pravarde Mongoliukas, liudydamas teisme palygino gaujos vadeivą su Josifu Stalinu ir tikino po brolio dingimo bendravęs su juo tik iš baimės.

„Brolis netikėjo, kad H.Daktaras gali jam ką nors blogo padaryti. Net tada, kai peršovė jam ranką, ir aš raginau išvažiuoti į Vokietiją, Rimas sakė, kad taip Henrikas padarė, nes yra karštakošis. Rimas buvo protingas ir iškalbus. Dažnai į „Viliją“ atvažiavę klientai klausdavo, kur šeimininkas Rimantas. Tai labai siutindavo H.Daktarą“, – apie brolio Rimanto, pravarde Mongolas, ir H.Daktaro santykius pasakojo D.Ganusauskas.

Kai brolis dingo, jaunėlis nežinojo apie jo likimą, manė, kad jis slepiasi nuo policijos. Tik 1995 metais įkalinimo įstaigoje susitikęs ten pat kalintą Vidmantą Siaurusevičių išgirdo, kad Rimanto palaidojimo vietos reikėtų klausti H.Daktaro.

Šis liudytojas bylos tyrimo metu yra buvęs ir įtariamuoju, tačiau vėliau jo statusas pasikeitė, antradienį D.Ganusauskas pasakojo apie Daktarų gaują ir ypač akcentavo visų baimę bei besąlygišką paklusnumą H.Daktarui.

Nors prieš liudydamas D.Ganusauskas tikino, kad nejaučia piktumo nė vienam teisiamajam, kategoriškas kalbos tonas vertė manyti, kad už brolio nužudymą H.Daktarui jis neatleido.

Paklaustas, ką jis veikdavo garsiojoje „Villuloje“, D.Ganusauskas teigė lankydavęsis pas močiutę, kuris gyveno greta stovinčiame devynaukštyje.

„Bijojo, kad močiutė jam akių neišplikytų už Rimą“, – pareiškė Mongoliukas ir pripažino net po to, kai sužinojo apie brolio likimą artimai bendravęs su H.Daktaru, dalyvaudavo bendrose šventėse. – Bijojau, todėl bendravau. 99 procentai pakliuvo į gaują, nes jo bijojo. Jis viską kontroliavo, net sėdėdamas kalėjime dėdavo kryžiukus, kurią dieną Egidijus Abarius geria“.


Šiame straipsnyje: Henrikas DaktarasDaktarų byla

NAUJAUSI KOMENTARAI

misa kaluginas

misa kaluginas portretas
tas deivis,tikras demonas.cia tik dabar apsimeta angeliuku,atseit pas mociute jis lankesi.anksciau kai sawo juodus darbelius suko,pinigelius is to skaiciavo,visiskai nesigailejo,ir jokio noro padeti policijai neturejo.o dabar,kai suprato,kad viskam galas,ir reikia sawo isange gelbeti,o kartu,ir privogtus pinigelius.is karto,is vilko,i avele pasiverte.nu,ir mentukai dar padejo.atseit,pakalbek ant daktaro,ir mes tau issisukti padesim.aisko viskas,kaip diena...

Kiesa

Kiesa portretas
kai tik eme padai svilti , '' Mongoliukas '' is karto isverte kaili ir tapo pavyzdingu informatoriumi , nors iki tol buvo tik '' uzsislaptintu skundiku '' , arba OZIU ? Matyt rimtai su narkotikais ikliuvo ?

lietuvis

lietuvis portretas
Jo kai dega pasturgalis,tai prikalbės daug,kad tik būtų laisvėj.Jų savi įstatymai,sava valdžia,pareigos ir visa kita.Taigi tiek metų buvęs to dalimi,ėjąs brolio pėdom staiga tapo angelu????? Utopija. taigi grąžink viską ką prikaupiai budamas to dalimi,atsėdėk savo išpirka kaltę ir išėjąs pradėk naują gyvenimą.O ir ką jis gali pradėti iš naujo.Jis gi nieko daugiau nebemoka,apart to ką darė.O ir prie lengvų pinigų pripratęs.Taigi iš jo angelas nesigaus.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių