Pernai pasieniečiai sulaikė ketvirtadaliu daugiau vogtų automobilių

Pernai pasieniečiai sulaikė maždaug ketvirtadaliu daugiau vogtų automobilių nei 2010 metais. Palyginti su 2009-aisiais, pernai Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų tokių sulaikytų mašinų skaičius išaugo dukart.

2011 metais Lietuvos pasienyje buvo sulaikyti 193 automobiliai, kurie, įtariama, buvo vogti. 2010-aisiais pasieniečiai sulaikė 155, o 2009 metais – 99 vogtas mašinas.

Daugiausiai jų praėjusiais metais sulaikyta, kai vairuotojai vyko per Lietuvos sieną su Baltarusija – 103. Nemažai tarp jų buvo Baltarusijos piliečių, kurie pirmąjį praėjusių metų pusmetį dėl numatomų muitų pasikeitimų savo šalyje Lietuvoje pirkdavo ypač daug naudotų automobilių.

2011-aisiais 53 vogtas mašinas sulaikė sieną su Lenkija kontroliuojantys VSAT Lazdijų rinktinės pasieniečiai. Tai daugiausiai Vakarų Europos šalyse, ypač Vokietijoje, vogti apynauji ar nauji automobiliai.

Kiek tokių mašinų pasiekia Lietuvą per Lenkiją, galima tik numanyti, nes pasieniečiai patikrina vos 1 proc. per šią Šengeno vidaus sieną važiuojančių automobilių.

Pagal pilietybę iš visų asmenų, 2011 m. sulaikytų vairuojant vogtas mašinas, daugiausiai buvo Lietuvos (91), Baltarusijos (55) ir Rusijos (16) piliečių. Taip pat VSAT pareigūnai sulaikė penkis ukraniečius, po du italus, kazachus, kirgizus, prancūzus, rumunus ir vokiečius bei po vieną Didžiosios Britanijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Norvegijos, Švedijos, Turkijos ir Uzbekistano piliečius. Dar šešių vairuotojų pilietybė sulaikymo metu nebuvo žinoma.


Šiame straipsnyje: vagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių