Vietname konfiskuota 7 kilogramai raganosio ragų

Vietnamo, kuris yra spaudžiamas pažaboti brakonieriavimą skatinančią paklausą, muitininkai konfiskavo daugiau kaip 7 kilogramus raganosio ragų, pirmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Du raganosių ragai, kurie, kaip manoma, atkeliavo iš Afrikos ir yra verti maždaug 365 tūkst. dolerių (apie 961 tūkst. litų), buvo rasti vieno sekmadienį iš Dohos į Hošiminą atskridusio keleivio bagaže, pranešė šio šalies pietuose esančio miesto laikraštis „Phap Luat“.

Keleivis vietnamietis buvo sulaikytas policijos, kol vyks tyrimas, sakoma pranešime, kuriame nenurodoma, ar tas vyras buvo oficialiai areštuotas.

Nelegali raganosių medžioklė pastaraisiais metais intensyvėjo, nes didėja raganosio ragų paklausa kai kuriose Azijos dalyse, ypač - Vietname, kur jie labai vertinami dėl įsivaizduojamų gydomųjų savybių.

Prekyba raganosių ragu yra neteisėta, bet 100 gramų rago Vietname juodojoje rinkoje kainuoja iki 5 tūkst. dolerių (13,2 tūkst. litų). Vietnamiečiai tiki, kad raganosio ragas gydo viską, pradedant vėžiu ir baigiant pagiriomis.

Kovo mėnesį per svarbų Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos konvencijos (CITES) susitikimą Hanojaus buvo paprašyta sukurti teisėtai laikomų raganosių trofėjų duomenų bazę apie ir sumažinti raganosių ragų paklausą Vietname.


Šiame straipsnyje: raganosisbrakonierius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių