Vilkaviškyje išniekintos holokausto aukų kapinės, įtariamas 14-metis

Vilkaviškyje išniekintos holokausto aukų kapinės. Policija jau surado įtariamąjį, tačiau paaiškėjus, kad jis dėl savo amžiaus negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, 14-metis po apklausos paleistas.

Trečiadienį Vilkaviškio seniūnas policijai pranešė, kad yra išniekintos holokausto aukų kapinės, esančios už gyvenamojo rajono Vienybės gatvėje. Pasak policijos, ant memorialinio paminklo dažais yra nupieštas svastikos ženklas ir parašytas nacistinis užrašas ,"Hi Hitler''.

Vilkaviškio rajono policijos komisariato viršininkas Rolandas Gylys BNS sakė, kad užrašus ir svastikos ženklą pastebėjo Vilkaviškio komunalinio ūkio darbuotojos, kurios nuolat prižiūri kapines.

Gavusi seniūno pranešimą, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kapo išniekinimo ir ėmėsi neatidėliotinų tyrimo veiksmų. Pareigūnai įtarė, kad tai gali būti vaikų darbas, nes svastikos piešinys ir užrašai nebuvo taisyklingi.

Pasak R.Gylio, ketvirtadienį policija sulaikė ir apklausė 14-metį miesto gyventoją. Paauglys prisipažino sekmadienį išniekinęs kapines.

Pasak Vilkaviškio policijos vadovo, kadangi atsakomybė už kapo išniekinimą taikoma asmenims nuo 16 metų, todėl paauglys apklaustas tik liudytoju. Jis dėl amžiaus negalės būti traukiamas atsakomybėn ir byla tikriausiai bus nutraukta.

Už vaikino poelgį gresia nemalonumai paauglio tėvams - jie bus baudžiami administracine tvarka už tėvų valdžios nepanaudojimą. Apie moksleivio poelgį bus pranešta vaiko teisių apsaugos specialistams ir mokyklai, kurioje mokosi jaunuolis. Tėvams taip pat teks atlyginti sūnaus padarytą žalą žydų kapinėms. Užrašus ketinama nuvalyti artimiausiu metu.

Žydų kapinės, kurios buvo išniekintos, palaidota apie 7000 gyventojų žydų tautybės vilkaviškiečių, kurie buvo nužudyti 1941-1944 metais. Jų atminimui kapinėse yra pastatytas memorialas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zigmas

zigmas portretas
tevam deti bauda koki 10 000 lt o vaikui viesu darbu , ir butu tvarka . blogiausia kad nera viesinami paaugliu veidai kad ateity butu geda
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių