200 000 vaikų Rytų Ukrainoje gyvena nuolatiniame pavojuje

Dėl besitęsiančio karo Rytų Ukrainoje 200 000 vaikų ir jaunuolių kasdien rizikuoja savo gyvybe.

Kartais koviniai veiksmai vyksta vos už kelių šimtų metrų nuo vaikų darželių ir mokyklų, teigia Jungtinių Tautų Vaikų fondas (UNICEF).

„Vaikai mokosi klasėse su šaudynių žymėmis sienose, smėlio maišais languose bei granatų skeveldromis mokyklos kieme“, – penktadienį Ženevoje sakė JT atstovė Ukrainoje Giovanna Barberis.

Ypač pavojinga situacija 200 000 vaikų, kurie gyvena ir mokosi maždaug 15 km spinduliu abiejose fronto tarp prorusiškų separatistų ir Ukrainos vyriausybinių dalinių pusėse.

Vaikai yra labai nervuoti ir visad bijo atakų

Konfliktas trunka jau ketverius metus. Nuo jo pradžios, JT duomenimis, žuvo daugiau kaip 10 000 žmonių. Pasak G. Barberis, buvo apgadinta arba sugriauta daugiau kaip 700 mokyklų.

„Vaikai yra labai nervuoti ir visad bijo atakų, – sakė Jelena Mihatskaja, vienos mokyklos, kuri prieš metus buvo apšaudyta ir apgadinta, vadovė. – Jie sunkiai susidoroja su situacija, jie yra nervuoti ir patiria stresą“.

UNUCEF reikia 23,6 mln. dolerių, kad galėtų padėti vaikams ir jų šeimoms. Iki gegužės pradžios tesurinkta 15 proc. šios sumos.


Šiame straipsnyje: konfliktasUkrainavaikaipavojus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ha ha

Ha ha portretas
Tegul dėkoja jankem!

na tai matomai

na  tai  matomai   portretas
grybauskaite su linkevycium ir siuntineja ginklus ir pinigines pasalpas Porosenkos banderom ,kad turetu su kuom bombarduot tuo 200 000 nieko nekaltu vaikuciu....

Pensininkas

Pensininkas portretas
Ne geresnis gyvenimas Lietuvoje.Jie nesupranta kaip atrodo ta ”laisva šalis”.Korumpuoti tik gyvena gerai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių