93-ejų metų Zimbabvės prezidentas kitais metais žada dalyvauti rinkimuose

  • Teksto dydis:

Zimbabvės prezidentas Robertas Mugabe (Robertas Mugabė), savo 93-iojo gimtadienio proga duodamas interviu valstybiniam transliuotojui, politine figūra virstančią žmoną Grace (Greis) pavadino „fejerverku“.

Nors R.Mugabe, kuris šalį valdo nuo 1980 metų, kai buvo pasiekta nepriklausomybė nuo baltųjų mažumos, gimtadienis yra šį antradienį, bet didelė šventė planuojama šeštadieniui.

Grace Mugabe gynė savo vyrą nuo kritikų, teigiančių, kad jam laikas atsistatydinti, ir sakė, kad jeigu jis mirtų iki kitais metais įvyksiančių rinkimų, valdančioji partija turėtų iškelti kandidatu jo lavoną.

Interviu valstybiniam transliuotojui ZBC, kuris buvo parodytas pirmadienį vakare, R.Mugabe atkreipė dėmesį, kad ši jo žmonos replika buvo parodyta per televiziją.

„Fejerverkas, ar ne?“ – juokdamasis pasakė jis.

R.Mugabe sakė, kad valdančiosios partijos ZANU-PF moterų sparnas Grace Mugabe savo lydere išsirinko dėl jos politinių ambicijų.

G.Mugabe politinis kilimas kelia siaubą opozicijos figūroms ir kai kuriems pareigūnams valdančiojoje ZANU-PF, įtariantiems, kad ji siekia dar įtakingesnio posto vyriausybėje. Prezidentas sakė, kad jai „žmonės labai palankūs“ ir kad ji yra „gerai užgrūdinta“, pasižymi „labai stipriu charakteriu“.

R.Mugabe interviu taip pat pakartojo savo pažadą dalyvauti 2018 metų rinkimuose, nors kai kurie Zimbabvės gyventojai ragina jį trauktis – kažkada klestėjusioje šalyje kilus ekonominei suirutei ir pasigirdus įtarimams dėl žmogaus teisių ir rinkimų įstatymo pažeidimų.

Prezidentas sakė, kad tebėra populiarus, kad niekas nėra tinkamas jį pakeisti ir kad jis nenori nuvilti žmonių.

Duodamas interviu R.Mugabe dažnai gestikuliuodavo pabrėždamas savo dėstomas mintis. Jis kalbėjo lėtai, beveik visą laiką buvo susmukęs odiniame krėsle.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių